Tapu.Com, Yoluna Büyüyerek Devam Ediyor
top of page
  • Haber Merkezi

Tapu.Com, Yoluna Büyüyerek Devam Ediyor

Türkiye’nin ilk ve tek on-line yeni nesil emlak pazar yeri Tapu.com, güvenli ve şeffaf iş modeliyle 2015 yılından bu yana faaliyetlerini büyüterek sürdürüyor. Bugüne kadar 4.000’in üzerinde satış işlemi gerçekleştiren Tapu.com, yaklaşık 1 Milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirerek ekonomiye katkı sağladı.


Hız ve Güven Türkiye’de bir ilk olan iş modeli sayesinde gayrimenkul sektörünü şeffaflaştırmaya devam eden Tapu.com, gayrimenkul etrafında bilgi ve fiyat şeffaflığı sağlayarak sunduğu uçtan uca hizmetler sayesinde hem alıcılara hem de satıcılara değerinde tapu alıp-satmanın en hızlı ve en güvenli yolunu sunuyor.


2021’de iş hacmini 2 kattan fazla büyütmeyi başardı

Başta ülkemizin 20 adet finansal kurumunun olmak üzere toplamda betona bağlı kalan yaklaşık 1 Milyar TL değerindeki sermayeyi nakde çevirerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayan Tapu.com, pandemi döneminde de büyümeyi sürdürdü.


2020’de satış adetlerini bir önceki yıla göre 2 kattan fazla büyüten Tapu.com, 2021’i yıllık bazda 2,5 kat büyüme ile tamamlamayı hedefliyor. Bugüne kadar 4.000’in üzerinde gayrimenkul satış işlemi gerçekleştiren yeni nesil emlak pazar yeri, bu işlemleri 79 ilimizin 497 ilçesinde gerçekleştirdi. İşlem adedinde ilk dört sırada ise İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa yer aldı. 2021’de Tapu.com’un çalışan sayısı da 2 katından fazla büyüdü.


Tüm süreçler şeffaf bir şekilde sürdürülüyor

Gayrimenkul sektöründe “Güven, şeffaflık ve hız” değerlerini baz alarak uçtan uca bir gayrimenkul alım-satım hizmeti sunduklarını belirten Tapu.com Kurucularından Emre Erşahin, “Sadece ‘ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturuyoruz. Tarafımızdan yürütülen tüm süreçler taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamında ve şeffaf bir şekilde sürdürülüyor. Sistemde, iş süreçlerinin büyük bölümü Tapu.com üzerinden dijital olarak yapılıyor ve böylece evrak kullanımı da neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış oluyor” diyor.


Herkesin bir tapusu olmalı

‘Herkesin bir tapusu olmalı’ sloganıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Erşahin, “İş modelimiz ile ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. En büyük hayali ‘tapulu bir mal sahibi olmak’ olan halkımızın bu hayaline ulaşması için şeffaf ve güvenli bir alışveriş seçeneği sunduk. Kurumların betona bağlı kalan sermayesini çabucak nakde dönüştürürken vatandaşlarımıza uygun fiyatlı gayrimenkul seçenekleri sunmayı başardık. Vatandaşlarımız bu iş modelimizi öylesine benimsedi ki şimdi mobil uygulamamız üzerinde günün 24 saatinde tapu almak için teklif yarıştırıyorlar. Kurumlardan sonra talep üzerine sıra bireysel satıcılara geldi. Çok yakında bireysel satıcıların da gayrimenkullerini sıfır masrafla ve yine şeffaflıkla satmalarına aracılık edeceğiz. Tapu.com’da satıcılar gayrimenkullerini hızla nakde çevirme imkanı yakalarken, işlemleri için ücret ödemek zorunda kalmayacak” şeklinde sözlerine devam etti.



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum
bottom of page