Spotify’dan Sevgililer Günü’ne Özel Müzik Trendleri
top of page
  • Haber Merkezi

Spotify’dan Sevgililer Günü’ne Özel Müzik Trendleri

Aşk ayı geldi, Şubat’ın belki de en güzel yanı kırmızı kalplerin her yanı sarması. Tutkunun rengi kırmızının sahneye çıktığı ve aşk kokusunun içimize işlediği Sevgililer Günü’ne özel olarak Spotify, bu yıl müzik dünyasında ortaya çıkan trendleri açıkladı.


Spotify’da dünya genelinde Sevgililer Günü ve bu özel günle ilintili 1 milyonun üzerinde çalma listesi bulunuyor. Sevgililer Günü temalı çalma listelerini en çok Amerikalı kullanıcılar oluştururken, Türkiye’deki kullanıcılar da bu konuda oldukça başarılı. Öyle ki Türkiye, 150’nin üzerinde ülke arasında Sevgililer Günü kapsamında en çok çalma listesi oluşturan 25’inci ülke.


Sevgililer Günü çalma listelerinde dünya genelinde en çok hangi şarkılar var?

Gelelim dünya genelinde Sevgililer Günü kapsamında oluşturulan çalma listelerine en çok eklenen şarkılara. İlk üç kimseyi şaşırtmıyor, birer klasik haline gelen aşk şarkılarını bu listenin başında görüyoruz: John Legend’dan All of Me, Ed Sheeran’dan Thinking out Loud ve Bruno Mars’dan Just the Way You Are, kullanıcıların Sevgililer Günü’nde aşkı en güzel şekilde dile getirdikleri şarkılar olarak öne çıkıyor. Peki yakın zamanda hayatımıza giren şarkılardan en çok hangileri Sevgililer Günü’nde bizi yalnız bırakmıyor? Taylor Swift’ten Love Story, Olivia Rodrigo’dan drivers license ve Ariana Grande ile Justin Bieber ikilisinden Stuck with U özellikle 2020 sonrası hem dilimize hem kalbimize işleyen ve dünya genelinde Sevgililer Günü çalma listelerine en çok eklenen aşk şarkıları arasında zirvenin ilk üçüne yerleşiyor.


Aşk sadece mutluluk vermiyor, ayrılıklar da aşkın bir parçası. O halde biraz da aşk acısına bakalım. Dünya genelinde ayrılık temalı çalma listelerinde en çok gördüğümüz şarkılar arasında Taylor Swift’ten We Are Never Ever Getting Back Together, Adele’den Someone Like You ve Ariana Grande’den thank u, next var.


Geçen sene Sevgililer Günü’nde aşkı Yıldız Tilbe ile yaşadık

2022 yılının 14 Şubat özelindeki verileri henüz belli değil ama Spotify, 2021 yılının bu özel aşk gününe dair verilerini açıkladı. Yıldız Tilbe’nin o bu özel günle özdeşleşen Sevgililer Günü adlı şarkısı, Türkiye’de geçen yılın aşka dair en popüler Sevgililer Günü şarkısı olarak öne çıktı. Dünya genelinde 14 Şubat 2021’de aşk dolu en popüler Sevgililer Günü şarkısı Outkast’tan Happy Valentine's Day olurken, aşkın öne çıktığı en popüler ikinci ve üçüncü Sevgililer Günü şarkıları ise sırasıyla şöyle: Brad Paisley’den All You Really Need Is Love ve Hjalmer’den Dig Og Mig.


Bir de çalma listelerine bakalım. 2021 yılının aşk ayı Şubat ayında Türkiye’de Spotify’ın Aşk ve Romantizm sekmelerinde en çok dinlenen çalma listeleri de şöyle sıralandı: Slow Pop, Seven Kalper ve Flört.


Sevdiklerinize 2 ay ücretsiz Spotify Premium üyelik hediye edin!

Spotify 2022 Sevgililer Günü’nde sadece müzik trendlerini açıklamakla kalmıyor, yeni kampanyasıyla Spotify Premium kullanan tüm kullanıcılarının istedikleri kadar kişiye 2 ay ücretsiz Spotify Premium üyeliği hediye etmesini de sağlıyor. Tek yapılması gereken Spotify Premium kullanıcılarınınburadan kendi linklerini oluşturup daha önce hiç Premium denememiş sevdiklerine bu linki iletmeleri.


Spotify’dan Sevgililer Günü’ne Özel Müzik Trendleri:

Sevgililer Günü kapsamında oluşturulan çalma listelerine en çok eklenen şarkılar:


1. John Legend - All of Me

2. Ed Sheeran - Thinking out Loud

3. Bruno Mars - Just the Way You Are

4. The Temptations - My Girl

5. Elvis Presley - Can't Help Falling in Love


Sevgililer Günü kapsamında oluşturulan çalma listelerine 2020 sonrasında yayınlanan şarkılar arasından en çok eklenenler:

1. Taylor Swift - Love Story

2. Olivia Rodrigo - drivers license

3. Ariana Grande, Justin Bieber - Stuck with U

4. Ariana Grande - pov

5. Conan Gray - Heather


Dünya genelinde ayrılık temalı çalma listelerine en çok eklenen şarkılar:

3. Ariana Grande - thank u, next

4. Kelly Clarkson - Since U Been Gone

5. Carrie Underwood - Before He Cheats


Dünya genelinde 2021’in aşka dair en popüler Sevgililer Günü şarkıları:

2. Brad Paisley - All You Really Need Is Love

3. Hjalmer - Dig Og Mig

5. Little Mix - Shout Out to My Ex


Türkiye’de Spotify’ın Aşk ve Romantizm sekmelerinde en çok dinlenen çalma listeleri:



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page