Kadınlar, Sosyal Medyayı AVM Gibi Kullanıp Gelir Elde Etmeli
top of page
  • Haber Merkezi

Kadınlar, Sosyal Medyayı AVM Gibi Kullanıp Gelir Elde Etmeli

İş hayatında kadınların yeri ve önemi her geçen gün artıyor olsa da hala istenilen seviyede değil. Bu oranın artmasını amaçlayan Başarılı İş Kadınları Platformu (BİKAP) kadının iş hayatında daha görünür olması için birçok proje yürütüyor.


‘Kadının kadına desteği çok önemli’

2016 yılında hayata geçen platform hakkında bilgi veren BİKAP Kurucusu Bilge Kuru, “Hem ailesiyle ilgilenip hem de profesyonel hayatına devam etmek isteyen fakat tamamen de iş hayatında aktif olamayan kadınların kendine saha bulamadıklarını gördük. Bunun için de 2016 yılında böyle bir proje yazdım. Kadınlardan gelen taleplerle projelendirilmiş bir platform bu. 53 kadınla başladığımız bu güzel hikaye, şu an binlerce kadına ev sahipliği yaparak BİKAP çatısı altında toplanmaya ve gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Biz kadının ekonomiyi de cennete çevireceğine inanıyor ve kadının kadına desteğinin ne kadar kıymetli ve özel olduğunu bu projeyle dillendiriyoruz” dedi.


‘Amacımız ekonomik kazanç sağlamak’

BİKAP Platformu'yla birçok proje düzenlediklerini aktaran Kuru, “Amacımız ülkemizin her ilinde, her sektörden başarılı iş kadınlarına, girişimcilerine veya meslek sahibi olmak isteyen hemcinslerine ekonomik kazanç sağlamak. Bunun yanı sıra birlikte oluşturdukları bu sinerji ile belirlenen dernek ve vakıflara kapı gelirlerini bağışlayarak, ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya alan ve ortam hazırlamaktır” diye konuştu.


Her ilden alıcıya ulaşabiliyorlar

Düzenledikleri alışveriş şenliklerinde başarılı kadınlarla yeni girişimcileri bir araya getirdiklerini dile getiren Kuru, “Alanlarında başarılı kadınlarla yeni girişimci kadınları bir araya getiriyoruz ki birbirlerine network sağlasınlar. Özellikle Anadolu’da bu çok etkili oluyor. Çünkü İstanbul’daki iş kadınlarıyla Samsun’daki, Gaziantep’teki iş kadınları bir araya gelip inanılmaz güzel ortak projeler medyana getiriyorlar. Böylece aslında Samsun’daki bir iş kadınını İstanbul’a kazandırıyoruz. Alışveriş şenliklerinin en büyük faydası bu. Bir de kendilerini tanıtmış oluyorlar. Samsun’daki bir girişimcinin kitlesi sınırlı ama BİKAP var olduğu sürece her ilden bir alıcıya, tüketiciye sahip olabiliyorlar” ifadelerini kullandı.


10 Şubat’ta Ankara’da

Ankara’da da Alışveriş Şenliği düzenleyeceklerinin de bilgisini veren Kuru, “Çok büyük bir etkinlik bu. 10 Şubat’ta Ankara’da alışveriş şenliklerimizin dördüncüsünü yapıyoruz. Ankara bizim en büyük kalelerimizden bir tanesi. En fazla girişimciyle girdiğimiz bir alışveriş şenliği. Şu an için belirlenen 80 firma var. Ama biz bu 80’i 120’ye kadar çıkarabiliyoruz talebe göre. Şu an pandemiden dolayı 80 firma almaya karar verdik. Ama pandemiden önceki sene 120 firmayla giriş yapmıştık. Talepler yön belirleyici olacak” dedi.


‘En önemlisi network’

Kadınlar iş hayatında bulunmalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Kuru, girişimci olmayı düşünen kadınlara ise şu önerilerde bulundu: “İlk önce yeteneklerini farkına varsınlar, sonra gündemin farkına varsınlar. Ve şu dönemde en çok tavsiye edebileceğim şey sosyal medyayı çok iyi kullansınlar. Çünkü yeni nesil AVM’ler sosyal medyada artık. Bir AVM’de dükkan açmak ya da çok meşhur bir yerde dükkan açmak çok trend değil şu an için. İnsanlar artık sosyal medyayı AVM olarak kullanıyorlar. O yüzden sosyal medya bilgilerini arttırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu durum teknik olarak daha da gelişecek. Networklerini sağlam tutsunlar. Şu zamanda en büyük kazanç network. Elindeki malın değil networkün iyi olduğunda hayali bir ürünü bile çok rahat satabilirsin.”



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum
bottom of page