Hindistan’ dan Teknoloji İçin Teşvik Paketi
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Hindistan’ dan Teknoloji İçin Teşvik Paketi


Dünyamız rayından çıkmış bir tren gibi. Bir daha ne zaman nasıl raylara geri döner tahmin etmek bize göre zor. Son dönem yaşananları alt alta yazıp baksak, birkaç sene öncenin iddialı bir bilim kurgu film senaryosunda karşılaşacağımız türden gelişmeler gibi görünüyor.


Son dönemde yaşanan global chip krizine dair sitemizde daha önce de haberler çıkmıştı. (1) Gelinen noktada bazı ülkelerin proaktif davranarak çözüm arayışlarına giriştiğini görüyoruz. Bunlardan birisi Hindistan tabii ki.




Hindistan son 20 yıldır özellikle bilişim teknolojileri konusunda yaptığı yatırım ve teşviklerle tanınan bir ülke olduğu için bu haber çok şaşırtıcı olmadı. Büyük dünya devleti olma arzusunda olan devletlerin yöneticilerinin bu haber üzerinde düşünmeleri faydalı olacaktır.


Reuters’ ın haberine göre Hindistan'ın akıllı telefon montaj endüstrisini geliştirmek ve elektronik tedarik zincirini güçlendirmek amacıyla ülkede üretim birimleri kuran her yarı iletken şirketine 1 milyar dolardan fazla nakit teklif ettiği söyleniyormuş.(2) Şimdilik sözlü olarak aktarılan bir iddia olduğu için ise haberimizi bu şekilde aktarıyoruz.


Başbakan Narendra Modi'nin 'Make in India' projesi, Hindistan'ı Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci mobil üreticisi haline getirmiş. Yeni Delhi, ülkede çip şirketlerinin kurulma zamanının geldiğine inanıyor. Hükümet yetkilileri, çip üretim birimleri kuracak her şirkete 1 milyar dolardan fazla nakit teşvik vereceklermiş.


Teknolojinin önemini kavrayan ve proaktif davranabilenlerin ayakta kalacağı bir rekabet sahnesindeyiz. Ülkemizden de benzer haberlerin gelmesi dileğimizle...


Kaynaklar:



0 yorum
bottom of page