Çip Sıkıntısı: Samsung’tan Uyarı
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Çip Sıkıntısı: Samsung’tan Uyarı


Dünyanın en büyük bilgisayar çipi üreticisi Samsung, küresel kıtlıklar kesintiye neden olduğu için yarı iletken endüstrisinde “ciddi bir dengesizlik” konusunda uyarıda bulundu.


Ayrıca, serisini düzene koymak için bir sonraki Galaxy Note akıllı telefonun lansmanını atlayabileceğini de söyledi.



Pazardaki kıtlığın koronavirüsten sonra ekonomik toparlanmayı yavaşlatabileceğine dair artan korkular var. AB , ABD ve Çin hükümetleri üretimi artırmaya çalışıyor.

Samsung'un ortak genel müdürü ve mobil şef Koh Dong-jin, bir hissedarlar toplantısında "BT sektöründe küresel olarak çip arz ve talebinde ciddi bir dengesizlik var" dedi."Eksiklik sorununun% 100 çözüldüğünü söylemek zor." (1)


Samsung, talebi karşılamak için denizaşırı iş ortaklarıyla birlikte soruna çözüm arıyormuş.


Koh, Samsung'un yeni Galaxy Note akıllı telefonunu piyasaya sürmesinin 2022 yılına kadar ertelenebileceğini işaret etti. Üst düzey bir model olarak, "piyasaya sürmek zor olabilir" dedi.


Küresel salgın sonrası piyasalardaki dalgalanma daha sürecek gibi görünüyor. Daha önce de otomotiv sektöründeki krize işaret eden bir haber yayınlamıştık. (2) Bu durum herkes için bünyesinde çok büyük fırsatlar barındırdığı gibi çok büyük riskleri de taşıyor.


Kaynak:



0 yorum
bottom of page