Covid-19 Aşısı Olanlar Kaydını Dijital Cüzdanda Saklayabilecek
top of page
  • Haber Merkezi

Covid-19 Aşısı Olanlar Kaydını Dijital Cüzdanda Saklayabilecek

Los Angeles' ta koronavirüs aşısı yaptıran kişiler iPhone' larının dijital cüzdanlarında aşı kanıtı saklayabilecekler.


Kayıt, genellikle ödeme kartları, uçuş kartları veya etkinlik biletleri için kullanılan Apple Wallet' ta yayınlanacak. Yetkililer, ilk olarak insanlara gerekli ikinci aşı dozunu almalarını hatırlatmak için kullanılacağını söylediler. Ancak Los Angeles, ülkede Covid-19 un en yoğun gözlendiği noktalarından birisi olduğu için aşılamanın kanıtı olarak da kullanılabilir.

Los Angeles ile yazılım firması Healthvana bu konuda ortak bir çalışma yürütüyorlar. Şirketin CEO'su Ramin Bastani gazeteye verdiği demeçte, dijital kartın bir alıcının aşılanmış olduğunu "havayollarına, okullara ya da ihtiyacı olanlara kanıtlamak için" kullanılabileceğini söyledi.


Amerika Birleşik Devletleri' nin en kalabalık eyaleti olan Los Angeles, geçen salı günü bildirilen yaklaşık 13.000 yeni vaka ve 227 ölümle yüksek düzeyde hastalık enfeksiyonuna sahiptir. Hastalıktan ölenlerin toplam sayısını 9.782'ye çıkaran bu durum pek de iç açıcı görünmüyor.


Ülkemizde boş yere yaşanan aşı olma / olmama tartışmaları global düzeyde zorunluluğa dönüşecek gibi görünüyor. Herkesin yakın zaman içerisinde toplu ulaşım ya da kamu binaları gibi ortak alanlara girerken aşı olduğunu ispata zorlanacağı bir dönem yakındır.


Kaynak:



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page