Yeni Veeam Backup For Microsoft 365 V7 Siber Saldırılara ve Kesintilere Karşı En Gelişmiş Koruma
top of page
  • Haber Merkezi

Yeni Veeam Backup For Microsoft 365 V7 Siber Saldırılara ve Kesintilere Karşı En Gelişmiş Koruma

Modern Veri Korumada lider olan Veeam® Yazılım, Microsoft 365, Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business ve Microsoft Teams için 1 numaralı yedekleme ve kurtarma çözümü olan YENİ Veeam Backup for Microsoft 365 v7’yi piyasaya sundu.14 milyondan fazla kullanıcının korunduğu Veeam Backup for Microsoft 365'in en son sürümü, değişmezlik özelliğiyle veri korumayı güçlendiriyor, yedekleme altyapısı ortamında gelişmiş izleme ve analitik sunuyor ve Veeam Service Provider Console ile daha derin entegre olarak BaaS (hizmet olarak yedekleme) için daha fazla kontrol sağlıyor.

"Microsoft 365 birçok kurum için iletişimin merkezinde yer alıyor ve bu verileri en üst seviyede korumak hiç bu kadar önemli olmamıştı." diyen Veeam CTO'su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan sözlerine şöyle devam etti: "Kurumların %78'i Microsoft 365'i üçüncü parti ya da BaaS[1] ile koruyor. Şirketler kaçınılmaz hale gelen fidye yazılımları ve siber saldırılardan hızla kurtulma becerilerinin ve kritik verilerini korumanın ne kadar önemli olduğunun farkındalar. İşletmelerin faaliyetlerini kesintisiz sürdürmeleri için çalışan Veeam’in Backup for Microsoft 365 çözümümün son versiyonu sayesinde kurumların içleri daha rahat ve verileri daha güvende."


Veeam Backup for Microsoft 365 v7’de öne çıkan özellikler şöyle:

· Değişmez yedek kopyalar: Fidye yazılımı saldırılarına karşı Microsoft 365 verilerinin korunduğuna emin olun. Değişmez kopyalar, Microsoft Azure Blob/Archive, Amazon S3/Glacier ve S3 Object Lock desteğine sahip S3 uyumlu depolama dahil olmak üzere herhangi bir nesne depolama havuzunda depolanabilir.

· Tam görünürlük: Veeam ONE ve Veeam Data Platform entegrasyonları, Microsoft 365 yedekleme ortamları için gelişmiş izleme, raporlama ve uyarılar sağlayarak eksiksiz kurtarma stratejisinin güvenilirliğini garanti eder.

· BaaS için daha fazla kontrol: Kullanıcılar, daha fazla günlük gereksinimi karşılamak için self-servis yedekleme, izleme ve geri yüklemede daha çok seçeneğe sahip.

v7, Veeam Backup for Microsoft 365 için iki entegrasyon sunuyor: Veeam ONE ve Veeam Service Provider Console. Veeam ONE v12 ile sunulan gelişmiş izleme ve raporlama özellikleri, Microsoft 365 yedekleme ve depolama kaynaklarının proaktif olarak ve anında izlenmesini sağlıyor. Kullanıcılar sorunları anında çözmek için uyarılar alıyor, uyumluluk ve kurtarma noktası hedeflerinin (RPO'lar) karşılandığından emin olmak için hizmet seviyesi anlaşması (SLA) raporlarından yararlanabiliyor.


Veeam Service Provider Console'daki mevcut özellikleri temel alan ikinci entegrasyon, kurumların Microsoft 365 yedeklemeleri için BaaS'ı bir Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) çözüm ortağıyla birlikte kullanırken daha fazla kontrol imkanı veriyor. Böylece kullanıcılar yedek oluşturma, korunan verileri izleme ve istedikleri zaman hizmet sağlayıcı yardımı olmadan veri kurtarma özerkliğine sahip olabiliyor. Ayrıca güvenli kurulum, otomatik faturalandırma ve REST API desteği daha kolay ve sorunsuz bir geçiş deneyimi sağlıyor.


Microsoft Exchange Online, SharePoint Online ve OneDrive for Business'a ek olarak, şimdi self-servis geri yükleme portalı Microsoft Teams'i de destekliyor. Kullanıcılar artık gerektiğinde kendi bireysel geri yükleme noktalarını seçebilir ve SharePoint Online ve OneDrive İş klasörlerini geri yükleyebilir.


Veeam Backup for Microsoft 365 v7 kullanıma sunuldu ve yeni Veeam Veri Platformu'nun Advanced ya da Premium Sürümlerine platform uzantısı olarak eklenebiliyor ya da tek başına kullanılabiliyor. Veeam, Yeni Veeam Data Platformu’nu 22 - 24 Mayıs tarihleri arasında Miami, Florida'da veri kurtarma uzmanları için yerinde ve online olarak düzenlenen VeeamON 2023 etkinliğinde tanıtacak. Yedekleme ve kurtarma profesyonelleri için tasarlanan etkinlikte katılımcılar becerilerini geliştirecek, Amazon Web Services, (AWS), Hewlett Packard Enterprise (HPE) ve pek çok şirketin özel içerikleriyle sektör bilgileri paylaşılacak ve birlikte kutlamalar yapılacak. Yüz yüze etkinlik için kayıtlar başladı.


Destekleyici Açıklamalar:

“Microsoft 365 ve Teams için geliştirdiği yeni yedekleme özellikleriyle Veeam değerli bir iş ortağımız. Fidye yazılım saldırılarına karşı korumaya yardımcı olan ve buluttaki Microsoft 365 verileri için ek esneklik sağlayan Veeam Backup for Microsoft 365 v7'deki değişmezlik destekli yeni yedek kopyalama özelliği bizleri oldukça heyecanlandırdı. Bu özellik, kullanıcıların yedeklerini Azure Blob'un sıcak, soğuk ve arşiv katmanlarında saklamalarına olanak tanıyarak verilerinin hem güvende hem de yasal gerekliliklerle uyumlu olmasını sağlıyor.”Yaron Hezroni, Ürün Yönetim Direktörü, Microsoft


“Birçok kuruluş, verilerinin ve uygulamalarının artık bir hizmet olarak sunulduğuna dayanarak, bunların otomatik olarak yedekleneceğine ve kurtarılacağına inanıyor. Ancak gerçekte durum hiç de böyle değil. Örneğin kurumların büyük bir çoğunluğunun, Microsoft 365 uygulaması için ‘tasarım noktası’ niteliğindeki kritik görev uygulamalarına ait verilerinin %100'ünü kurtaramadığını tespit ettik. Bu yüzden Veeam gibi bir çözüm çok önemli. Bu çözümler işletmeler için de teknik açıdan da mantıklı. Ayrıca ekiplerinizin yedekleme ve kurtarma alanında doktora yapmasını da gerektirmiyor..” – Christophe Bertrand, Uygulama Direktörü, Kurumsal Stratejiler Birimi


“Değişmezlik Admiral için önemli bir özellik ve gereklilik, bu nedenle bu özelliğin v7'de olduğunu görmek çok güzel. Verilerimizi korumak doğal olarak bizim için çok önemli. Veeam Backup & Replication için Veeam ONE'ı kullanarak çeşitli raporlar hazırlıyoruz ve bu nedenle Veeam Backup for Microsoft 365 ile raporlama özelliği arasında daha fazla entegrasyon olmasını istiyorduk. Veeam ONE'a entegre edilen yeni izleme ve raporlama özellikleri bizim için önemli avantajlar sağlayacak..” – David Loveless, Altyapı Müdürü, Admiral


“Azure işlevselliği ile mükemmel bir şekilde entegre olacak değişmez yedek kopyaları güvenliğimizi artıracaktır. İzleme özellikleri ve Microsoft Teams ile olan self-servis portal entegrasyonu mühendislerin hayatını çok daha kolaylaştıracak..” – Aleh Sadaunichy, Network & Architect Manager, Lyreco Group

[1] Veeam Cloud Protection Trends Report 2023 http://vee.am/CPT23



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni



0 yorum
bottom of page