Türkiye’de Hakkında En Çok Tweet Atılan F1 Yarışçısı Lewis Hamilton Oldu
top of page
  • Haber Merkezi

Türkiye’de Hakkında En Çok Tweet Atılan F1 Yarışçısı Lewis Hamilton Oldu

Resmi Türkiye Grand Prix Etkinlik Sayfası’na ek olarak Twitter, Intercity Park'taki yarışı takip etmek için Twitter'daki en iyi özelliklerden bazılarının bir listesini derledi.


Formula 1 İstanbul'a geri geliyor ve bu sene taraftarlar da Intercity Park’ta olacaklar. Formula 1 sürücülerinin favorilerinden olan İstanbul pisti, F1 takvimindeki en zorlu ve en aksiyonlu parkurlardan biri olarak kabul ediliyor. Heyecan, hafta sonundaki sıralama turlarına ve büyük yarışa doğru yükselirken, Twitter Türkiye'deki F1 hayranların ve tutkunlarının ana sohbet ve haber alma mecralarından biri olmaya devam ediyor.


Bu hafta sonu, büyük yarışla ilgili sohbeti anlık olarak deneyimlemek için Twitter en iyi yerlerden biri olacak.. Türk F1 hayranları ve uzmanları, favori yarışçıları ve takımları hakkında karar verirken ve tezahürat yaparken, birinci sınıf içerik, gerçek zamanlı tepkiler ve iç görüleri Twitter'dan sağlayabilecek. Kazanan sürücü pazar öğleden sonra geç saatlerde damalı bayrağı alana kadar, her viraj, köşe, pit stop, devralma ve aşırı sürüş manevrası Twitter’da analiz edilecek, tartışılacak ve tekrar izlenecek.


Twitter’in global Formula 1 etkinlik sayfası ilk kez yerelleştirilecek

Yerli F1 taraftarlarının deneyimini zenginleştirmek için, Twitter'ın resmi global Türkiye Grand Prix Etkinlik Sayfası, Türk izleyiciler için ilk kez yerelleştirilecek ve hayranların en son Tweetleri ve en iyi yorumları takip etmelerine olanak sağlayacak. Favori takımlar, yorumcular ve diğer F1 taraftarları ile beraber, sohbeti kaçırmamak için önceden etkinlikler sayfasında bir hatırlatıcı ayarladığınızdan emin olun.


Lewis Hamilton, Türkiye'de Twitter'da hakkında en çok konuşulan Formula 1 yarışçısı

Tüm 2021 F1 sezonu (8 Mart 2021 - 7 Ekim 2021) boyunca Twitter verileri, Lewis Hamilton'ın Türkiye'de en çok konuşulan F1 sürücüsü olduğunu gösteriyor. Pistte rekorlar kırmaya devam eden Hamilton, kendisini son derece yetenekli Hollandalı sürücü Max Verstappen ile F1 şampiyonluğu için büyük bir mücadelenin içinde buldu. Hamilton'ın kokpitteki rekabetçiliği ve pist dışındaki liderliği bu sezon Türk taraftarlar arasında güçlü bir yankı uyandırdı. Hamilton dışında en çok konuşulan sürücüler ise 2. Max Verstappen, 3. Sebastian Vettel, 4. Charles Leclerc ve 5. Fernando Alonso oldu.


Takımlar arasında Türkiye'de Twitter'da en çok konuşulan takım MercedesAMG olurken, onu McLaren, Red Bull Racing Honda ve Scuderia Ferrari izledi.


Sezon boyunca en çok kullanılan hashtag #F1 ve #Formula1 olurken, onu yarış hakkında en çok Tweetlenen #AzerbajianGP takip etti.


Sezondan önemli anlar: Twitter'da da büyük anlar

Bir sezonda bazen Formula 1’in en kritik parçalardan biri haline gelen büyük anlar olur. F1 tutkunlarıyla takım ve sürücü destekçileri de bu efsanevi anlarla ilgili etkileşimde ve yorumlarda bulunurlar. Bu anlar Twitter'ı da aynı şekilde sallıyor. Örneğin bu yıl, Perez'in podyumda en üst sırada yer alması ve Verstappen'in elenmesiyle Bakü'deki inanılmaz sahneler vardı. Ocon'un Macaristan'daki ilk zaferi bir şoktu, ancak taraftarlar eski dünya şampiyonunu ve efsanevi Fernando Alonso'yu eskisi gibi kıvrak şekilde araba kullanırken görünce aynı derecede seviniyordu. Tüm bu anlar Twitter’da da anlık gündem oluyordu.


Twitter'da Formula 1'i takip etmek için küçük bir rehber

Resmi Türkiye Grand Prix Etkinlik Sayfası’na ek olarak Twitter, Intercity Park'taki yarışı takip etmek için Twitter'daki en iyi özelliklerden bazılarının bir listesini derledi:


Twitter Spaces

Twitter'daki canlı sesli konuşma özelliği, onların seslerini duymanıza ve şu anda neler olduğu ve sizin için en önemli olan şey hakkında canlı konuşmanıza olanak tanır. Tweetlemeden konuşmaya, okumadan, dinlemeye, uzmanlar, gazeteciler ve fanlar, tüm özel olayları konuşmak ve taraftarların hayal gücünü yakalayan güzel Formula 1 anlarını yeniden yaşamak için gruplara ev sahipliği yapabilir ve onlarla etkileşime geçebilir. Spaces, hayranlara insanların seslerini ve fikirlerini duyma şansı verir.


Twitter Emojiler

Kelimeler, ne düşündüğünüzü veya hissettiğinizi ifade etmenin sayısız yolunu sağlar. Ama bazen basit bir emoji bin kelimeye eşdeğerdir. Bir sürücü inanılmaz bir galibiyet elde ettiğinde veya bir çarpışma yarışı yavaşlattığında, F1 hayranları düşüncelerini ifade etmek için emojilerle yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor. En iyi emojiler, dönüşümün harika bir temsilidir: çarpışmalar için kırmızı bir siren, en destansı anlar için ateş ve damalı bayrak (kendisi için konuşuyor).


Twitter Trendleri ve hashtagler

İster bir iOS uygulaması, Android veya Twitter uygulaması kullanıyor olun, trendler sizin için kullanıma açıktır. Trendler, Ana Sayfa zaman akışı, Bildirimler, arama sonuçları ve profil sayfası dahil olmak üzere birçok yerde listelenir. Sizi F1 ile ilgili tüm içeriklere götürecek olan, #F1, #Formula1 #Formula1İstanbul ile ilgili hashtag'lere göz atın. Ayrıca konuşmayı takip etmenize ve gelişen olaylara ayak uydurmanıza olanak tanır.


Twitter Topics ı

Favori bir takımınız veya yarışçınız var mı? Twitter, Formula 1 için zaman akışınızı en iyi Tweetler ve içeriklerle popüler tutacak bir dizi özel Konu oluşturdu. Ayrıca, yaptığınız aramalarla ilgili olduklarında Arama sonuçlarında Konuları görebilir, bu da onları Formula 1'de ve favori yarışçınız ve takımınızla olup bitenlerden haberdar olmak için harika bir yol haline getirir.


Hayranlar Twitter'da her anı takip edebilir. Resmi hesap @F1, F1 hayranları tarafından çok beğenilen özel gerçek zamanlı veri grafikleri de dahil olmak üzere yarış hafta sonu boyunca canlı güncellemelere ev sahipliği yapacak. İşte İstanbul'u selamlayan resmi hesabın Tweet'i.

Formula 1'deki en popüler yarışçıların ve takımların Twitter hesaplarına göz atın:


Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari)

Mercedes AMG Petronas (@MercedesAMGF1)

McLaren (@McLarenF1)

Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

Lewis Hamilton (@LewisHamilton)

Fernando Alonso (@alo_oficial)

Max Verstappen (@Max33Verstappen)

Lando Norris (@LandoNorris)

Carlos Sainz (@CarlosSainz55)

Charles Leclerc (@charles_leclerc)


Ayrıca Twitter'da F1 heyecanını yakalamak ve takip etmek için faydalı kaynaklar da var, işte harika örnekler;



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum
bottom of page