Tüpraş, “Nextremers” Programının 2022 Yılı Başvuruları Başladı
top of page
  • Haber Merkezi

Tüpraş, “Nextremers” Programının 2022 Yılı Başvuruları Başladı

Genç yetenekleri henüz öğrenciyken gerçek bir çalışma ortamı deneyimiyle tanıştıran, gençlerin kişisel gelişimlerini de destekleyerek profesyonel iş hayatına hazırlayan Tüpraş Nextremers 2022’ye başvurular 31 Mart’a kadar sürecek.

Tüpraş; üniversite öğrencilerinin yetenek, tutku, bilgi, fikir ve hayallerinden alacağı güçle geleceği beraber tasarladığı Nextremers programının 4’üncü yılında, İstanbul Genel Müdürlük, İzmit, İzmir ve Kırıkkale rafinerilerinde yeni yeteneklerle buluşmayı bekliyor. 7 Mart 2022 itibarıyla başlayan başvuru süreci, 31 Mart 2022 tarihine kadar devam ediyor. “Tüpraş Kariyer” sosyal medya hesabından paylaşılan başvuru ilanına şimdiden yoğun bir talep alındı.


Nextremers programı; üniversitelerin lisans 3’üncü sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak, mezuniyetlerinden önce profesyonel çalışma hayatını deneyimlemelerine imkan tanıyor. Potansiyellerini ortaya çıkarma ve aldığı sorumluluklarla yetkinliklerini geliştirme şansı elde eden gençler, mesleki ve teknik anlamdaki gelişimlerini devam ettirirken, bugünden geleceğe hazırlanabilmek için önemli kazanımlar elde ediyor. 2019 yılından beri toplam 90 öğrenci Tüpraş’ta proje öğrencisi olarak çalıştı. Gençler, katıldıkları eğitim programlarıyla kişisel gelişimlerini desteklerken, yer aldıkları projelerle takım çalışması, iş birliği, fikir geliştirme ve iş süreçlerine katkı sağladılar. 11 ay süren Nextremers programı sonrasında mezun olan 23 genç yetenek Üretim, Bakım, Ar-Ge, Kurumsal İletişim ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere birçok departmanda işe başladılar.


“Staj deneyiminin çok ötesinde gerçek bir çalışma deneyimi sunuyoruz”

Nextremers’ın, öğrencilere gelecekte mutlu çalışabilecekleri bir iş yeri, sektör ve iş alanı deneyimi yaşatmak için kurgulandığını anlatan Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, “Bu programla staj deneyiminin ötesinde, gerçek bir çalışma deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle çok aşamalı bir değerlendirmeden geçebilen sınırlı sayıda Nextremer projeye kabul ediliyor. Nextremers proje öğrencileri yaz aylarında tam zamanlı, okul döneminde ise haftanın en az 2 günü Tüpraş’a gelerek profesyonel iş ortamını tecrübe ediyor. Öğrencilerin hem ilgi alanlarındaki departmanlarda proje bazında çalışmalarını sağlıyor hem de farklı iş alanlarında yürütülen projelere ve eğitimlere dâhil olarak bütünü görmelerine destek oluyoruz” dedi.


Aksoy, şöyle devam etti: “Nextremers olarak tanımladığımız genç arkadaşlarımız Tüpraş’ta geleceğin yetkinlikleriyle tanışıyor. Ayrıca 2050 Stratejik Dönüşüm Planımız kapsamında odağımıza aldığımız; insan ve çevre dostu, kapsayıcı, teknoloji ve sürekli iyileştirme odaklı çevik çalışma yaklaşımlarıyla da donatılıyorlar. Türkiye’nin en büyük şirketinin kapsayıcı çalışma ortamında, inovatif ve tutkuyla çalışan ekiplerden oluşan bir ailenin parçası oluyorlar. Genel Müdürlük ve rafinerilerimizde teknik departmanlarda çalışmanın yanı sıra, İnovasyon ve kurum içi girişimcilik ekiplerinde de yer alarak fikirlerini üst yönetime sunma fırsatı elde ediyorlar. Dijital dönüşüm projelerinde veri analitiği ekiplerimizle çalışmalar gerçekleştiriyor, sürdürülebilir iş fikirleri üretiyorlar.”


Tüpraş Nextremers Programına başvurusu için:



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page