Tesla Oyunu Kurallarına Göre mi Oynuyor?
top of page
  • Haber Merkezi

Tesla Oyunu Kurallarına Göre mi Oynuyor?

Kripto para birimlerine yatırım yapan herkesin az – çok tedirgin olduğunu düşündüğümüz günlerden geçiyoruz. Devletler ne “kökten yasaklayalım” ne de “ipleri %100 elimize alacak regülasyonlar yayınlayalım” diyebiliyorlar.


Sürekli büyümekte olan ve belki de patlamaya doğru ilerleyen bir balon ile karşı karşıyayız. Bugünlerde çeşitli kaynaklardan uyarılar yükselmeye devam ediyor. Bunlardan birisi de ülkemizde büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Özgür Demirtaş. Takipçilerine özetle “aman dikkat, balon patlarsa herkes için kötü sonuçları olabilir” uyarısında bulundu. (2)



Ülkemizde bunlar tartışılırken Amerika Birleşik Devletleri’nde de durum pek farklı olmamalı ki insanlar yapılan borsa, bilanço hareketlerine bakarak sisli ortamda kaybolmamaya çalışıyorlar. Tesla kurucusu Elon Musk Dogecoin ile ilgili yaptığı spekülatif hareketlerle geçtiğimiz aylarda bolca eleştirilmişti. Bu sefer Musk, Tesla'nın piyasa beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından Bitcoin'i “bir servet kazanmak" için pompaladığını ve terk ettiğini” iddia eden bir takipçisine döndü. (1)


Elektrikli otomobil üreticisi, Mart ayında sona eren çeyrek için 438 milyon $ net gelir bildirirken, toplam gelir yıllık bazda% 74 arttı. Analist tahminleri hisse başına toplam kazancı 79 sent olarak belirledi, ancak Tesla hisse başına 93 sent bildirdi.


Buna ek olarak şirket, ilk çeyrekte 180.000 civarında üretim yaparken 185.000'in biraz altında otomobil teslim ettiğini açıkladı.


Ancak şirketin karı sadece araba satışından gelmiyor. Tesla ayrıca, satın alma sırasında 1.5 milyar dolar değerinde önemli miktarda kripto para birimi olan Bitcoin'e de sahip.


Elon Musk kendisine yöneltilen ısrarlı soruları “Tesla, bilançoda nakit tutmaya alternatif olarak Bitcoin'in likiditesini kanıtlamak için varlıklarının yüzde 10'unu sattı.” şeklinde cevapladı.


Araba üretip satmak ve bundan para kazanmak takdir edelim ki çok zor bir iş. Eğer bir sosyal medya influencer' ı olduysanız atacağınız birkaç mesaj ile çok büyük kazançlar elde edebilmeniz mümkün, hem de zahmetsizce. Sonuç olarak herkesin bu furyayı minimum zararla, olabiliyorsa da karla atlatmasını dileriz.


Kaynak:







0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page