Telegram Kanallarında Telif Hakkı İhlali mi Yaşanıyor?
top of page
  • Haber Merkezi

Telegram Kanallarında Telif Hakkı İhlali mi Yaşanıyor?


Yıllar önce Metallica ile Napster arasında hukuki mücadele başladığında bir şeylerin değişeceğini anlamıştık. Internet teknolojileri öyle hızla sardı ki her yanımızı telif konuları büyük ölçüde gündemimizden çıktı. Bunun elbette ki hepimize yansıyan bir faturası da olacaktı ki bizce özgün ve kaliteli içerik üretimi günümüzde her sanat dalında hızla azalıyor.




Geçtiğimiz günlerde sitemizin Telegram haber kanalının çalışmaları esnasında tanık olduğumuz bir olayı okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz.


Dünyada 400 Milyondan fazla kullanıcısı olduğunu bildiğimiz Telegram uygulamasında kurulan haber kanalları ve gruplar aracılığıyla paylaşım ve hatta ticaret yapılmaktadır. (1)




Ülkemizde de kurulmuş çok sayıda kanallar mevcut ve bunlardan dikkatimizi özellikle çeken iki tanesinde çok yoğun dergi ve kitap paylaşımı olduğunu gözlüyoruz.


4700+ takipçili Teledergi 14000+ takipçili Kitapgöçü gruplarında güncel kitap ve dergilerin dağıtılıyor olması ülkemizde kültür ve sanat adına araştırma halinde olan çok sayıda insan olduğunu görmek adına güzel olsa da hakikaten bunların yaratıcıları ve yayıncıları adına da üzücüdür.





Kaynak:

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page