Teknoloji Kaptanları Ödülleri 6. Kez Sahiplerini Buldu
top of page
  • Haber Merkezi

Teknoloji Kaptanları Ödülleri 6. Kez Sahiplerini Buldu

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen, 1923’ten 2023’e 23 parantezinde “Enigma” temasıyla gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi’23’ün finalinde “Teknoloji Kaptanları Ödülleri” sahiplerini buldu. Hem bağımsız bir jüri hem de web sitesi üzerinden verilen oylar sonucunda kazanan projeler, 23 Kasım Perşembe günü Fişekhane’de gerçekleştirilen zirvenin hemen akabinde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Cumhuriyetin 100. yılının Teknoloji Kaptanı, CloudX Devlet Katkısı Modülü Projesi ile AgeSA’dan A. Fahri Arkan oldu.

Şirketlerin farklı iş süreçleri için geliştirdikleri proje ve uygulamalar ile bu projeleri hayata geçiren ‘Teknoloji Kaptanları’nın Dijital Dönüşüm Projesi, İnovasyon Projesi, Maliyet İyileştirme Projesi, Müşteri ile Etkileşim Projesi, Operasyonel Yetkinlik Projesi ve Sosyal Sorumluluk Projesi kategorilerinde ödüllendirildiği “Teknoloji Kaptanları Ödülleri” ile BTHaber Özel Ödülü’ne ek olarak bu sene BThaber Dostluk Ödülü ve Xpoda Özel Ödülü de sahibini buldu. Tüm kategoriler için başvuran projeler halk oylamasının ardından iş-akademi dünyasının saygın isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

 

Ödül töreninin ana sponsorları Bimser ve Mars Datacenter olurken, Megisty Technology, Qsoft ve Xpoda sponsor olarak yer aldı. 

 

“Teknoloji Kaptanları, yöntemi ile benzerlerinden farklı, özel ve anlamlı bir ödül yarışması”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan BThaber Başkanı Murat Göçe; “BThaber olarak uzun yıllardır sektöre farklı alanlarda hizmet veriyoruz. Temelde bir pazarlama platformu sunuyoruz. Teknoloji Kaptanları ise yöntemi ile sektör için gerçekten özel ve anlamlı bir ödül yarışması ve benzerlerinden farklı. Oylama ve değerlendirmeyi en dürüst şekilde yapmaya çalışırken projelerin katma değerini her zaman merkezde tutuyoruz. Jüri puanları önemli, ancak halka da oy kullanma fırsatı sunuyoruz. Amacımız güzel projeleri tanıtabilmek, yeni ufuklar açmak, onlara bir şeyler kazandırmak. Bunu destekleyen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“Başvuran projelerin inovatif olması bilişim sektörümüz için umut vadedici”

Murat Göçe’nin açılış konuşmasının ardından sözü alan Teknoloji Kaptanları Danışma Kurulu Başkanı Çağatay Sözer, şunları söyledi: “Jüri üyeleri olarak yarışmaya katılan 122 projeyi tek tek okuduk, değerlendirdik. Projelerin inovatif olması bilişim sektörümüz için umut vadedici. Oylarımız tamamen bağımsız ve tarafsız bir gözle verildi. Kazanan projelerin tümü sadece ilgili kurum için değil ülkemiz için de katma değerli ve dünyaya açılacak projeler. Emeği geçen herkesin eline sağlık.”

 

“Doğru ekip ve ekipmanla çok daha doğru yerlere hızla gelebiliyoruz”

Mars Data Center Kurucusu ve CEO’su Selçuk Saraç; Teknoloji Kaptanları’nın sektörün profesyonellerini çok doğru tanımladığına dikkat çekerek, “Türklerin denizci olmadığına dair bir söylem vardır ancak eski dönemlerde denizcilikte oldukça önemli başarılar elde etmiş bir millettir. Hatta sadece denizcilik ve kaptanlık değil, aynı zamanda bazı denizlere de adımızı vermiş durumdayız. Zaman içinde iyi ekipmanlarla kendimizi geliştirmeyi ve öncü olmayı da başarmışız. Bu nedenle sektörümüz için bu güzel projeleri geliştiren herkes bilişimin yol gösterici kaptanları. Görüyoruz ki; doğru ekip ve ekipmanlarla çok daha doğru yerlere hızla gidebiliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“Bugün ödül kazanan tüm Teknoloji Kaptanları, sektörümüzün dönüşüme liderlik edecek”

Yaptığı konuşmada, Bilişim Zirvesi ve Teknoloji Kaptanları etkinliğinin oluşumuna ve geleneksel bir hale gelmesine katkı veren BThaber yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Bimser Genel Müdürü Murat Atıcı şunları söyledi: “Hem bilişim teknoloji liderlerini hem endüstri liderlerini bir araya getirip sektördeki değişimleri ve iş birliği imkanlarını görüşebilme fırsatı sunan çok önemli bir aktivite gerçekleştiriyorlar. Teknoloji Kaptanları da teknolojiye yön veren ve değişimi takip ederek şirketlere bu değişimde liderlik edecek projeleri seçmesi açısından çok doğru bir etkinlik. Teknoloji denildiğinde değişim ve dönüşüm çok hızlı. İnternet 90’lardan bu yana değişimin lokomotifi oldu ve şu anda yapay zeka teknolojileri ile daha büyük bir değişimin içindeyiz. Bu salondaki teknoloji liderleri, daha başında olduğumuz bu değişimin parçaları. Bugün ödül kazanan tüm Teknoloji Kaptanları, sektörümüzün dönüşüme liderlik edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“Geleneksel yazılım geliştirme paradigmalarını dönüştürüyoruz”

Xpoda Danışma Kurulu Üyesi Refik Tuncer, geleneksel yazılım geliştirme süreçlerinin zorluklarına dikkat çekerek, No-Code&Low-Code platformu ile iş dünyasının ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunarak, geleneksel yazılım geliştirme paradigmalarını dönüştürdüklerini belirtti. Refik Tuncer, “No-Code&Low-Code yaklaşımı, kod yazma ihtiyacını azaltarak, kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde özelleştirilmiş yazılımlar oluşturmalarına imkân tanıyor. No-Code&Low-Code teknolojileri, yazılım geliştirme süreçlerini demokratikleştirerek, teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcıların da etkin bir rol oynamasına olanak tanıyor. İşletmeler, Xpoda üzerinden No-Code&Low-Code araçlarıyla kendi ihtiyaçlarına uygun yazılımları tasarlayabiliyor, geliştirebiliyor ve hızla devreye alabiliyor. Bu inovatif yaklaşımımızın işletmelerin rekabet avantajını artırmasında ve geleceğin yazılım geliştirme standartlarını belirlemede önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“BThaber Şirketler Grubu firmalara, kendilerini tanıtma ve sektöre anlatma imkanı sunuyor”

Qsoft Kurucusu ve CTO’su Murat Çim ise, BThaber Şirketler Grubu’nun tüm ekibine teşekkür ederek, “Qsoft olarak dijital çalışan tasarlama uygulamaları geliştiriyoruz. Sektörde farklı departmanlarda çalışan bireylerin birer kopyasını çıkardığımız süreçler sunuyoruz. Bir start-up’ız ancak hızlı bir büyüme evresi içindeyiz. Şu an bir paradigma değişimi yaşıyorum çünkü daha önce ödül almak için geldiğimiz sahneye şimdi sponsor olarak geliyoruz. BThaber grubunun sektöre kazandırdığı etkinliklerle; bizim gibi firmalara kendimizi tanıtma ve sektöre anlatma imkanı sunuyor. Bu katkıları için sektörün yeni bir oyuncusu olarak onlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Sektörümüzün birincil hedefi çözüm üretmek”

Törenin son konuşmasını yapan Megisty Teknoloji Kurucusu Adem Bilgen, “Yazılım danışmanlık hizmeti veren Megisty Teknoloji olarak web mobil uygulama çözümleri üretiyoruz. Genellikle yazdığımız çözümler sahadaki personellerin daha efektif kullanılmasına yönelik. Sektörümüzün birincil hedefi çözüm üretmek. Bu nedenle Teknoloji Kaptanları ödül töreninin önemi bizim açımızdan şu; bu isimler ilk başta kendi şirketi için bir çözüm üretmiş olsa da aslında ürettiği çözüm sektörüne katkıda bulunuyor. Kendi şirketinde ilişkili olduğu çözüm ortaklarına yeni bir katma değer sunarken farklı şirketlerin de gelişimine imkan sağlıyor. Bugün ödül alan ya da almayan tüm projeler, bilişim sektörümüzün gelişimi açısından çok kıymetli.”

 

“YILIN TEKNOLOJİ KAPTANI”: A. Fahri Arkan

Törende büyük ödül olan “YILIN 1. TEKNOLOJİ KAPTANI”, CloudX Devlet Katkısı Modülü Projesi ile AgeSA’dan A. Fahri Arkan oldu. A. Fahri Arkan ayrıca yılın Dijital Dönüşüm Projesi kategorisinde de birincilik ödülünü aldı.

 

Xpoda Özel Ödülü’nü CarrefourSA adına No Code / Low Code Intranet Projesi ile Kıdemli Proje Yöneticisi Seyhan Korkmaz, Xpoda CEO’su Şenol Balo’nun elinden aldı. Tarık Ediz firmasından Serhat Uzun Polaris Projesi ile BThaber Özel Ödülü’nün sahibi olurken, BThaber Dostluk Ödülü’nü Özak Global Holding’den Fırat Akın aldı.

 

YILIN 2. TEKNOLOJİ KAPLANI İlker Eser olurken YILIN 3. TEKNOLOJİ KAPTANI Esra Akça oldu. Akça aynı zamanda İş Makineleri Sesinden Arıza Tanıma Projesi ile Borusan adına İnovasyon Projesi kategorisinin birincisi seçildi.  

 

Maliyet İyileştirme Projesi kategorisi birinciliğine, Akkim Yapay Zekâ ile Talep Tahminleme ve Stok Optimizasyonu Projesi ile Akkim Kimya’dan İlker Eser layık görüldü. Müşteri ile Etkileşim Projesi kategorisinde birincilik ödülünü İstanbulkart Mobil ile Yetersiz Bakiye Devrine Son Projesi ile Belbim firmasından Nihat Narin; Operasyonel Yetkinlik Projesi kategorisinin birincilik ödülünü, Kaynak Yönetim Sistemi (RMS) Projesi ile TAV Bilişim’den M. Kerem Öztürk; Sosyal Sorumluluk Projesi kategorisinde birincilik ödülünü ise TEV Bursiyer Yolculuğu (TBY) Projesi ile Türkiye Eğitim Vakfı’ndan Mustafa Meral aldı. 



Kaynaklar:

  1. Basın Bülteni





0 yorum
bottom of page