Software République’ten Sürücü Yorgunluğunu Algılayan Uygulama
top of page
  • Haber Merkezi

Software République’ten Sürücü Yorgunluğunu Algılayan Uygulama

Dacia için geliştirilen “Kendi Cihazını Getir” (Bring Your Own Device- BYOD) çözümü, sürücünün yorgunluk durumunu algılayarak, dinlenmesi gereken zamanı ve yeri hesaplayacak

Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics ve Thales tarafından; akıllı, güvenli ve sürdürülebilir mobilite sağlamak üzere kurulan açık bir inovasyon ekosistemi olan Software République, altı yeni start-up’ın daha kuluçka programına katıldığını açıkladı. Böylece, Software République kuluçka projesi bünyesinde destek gören start-up sayısı 10’a yükselmiş oldu.


Mart 2022’de açıklandığı üzere, her bir start-up’a özel olarak geliştirilen kuluçka programlarıyla, start-up’larla ortak projeleri hızlandırmak ve altı kurucu şirketin açık inovasyonunu geliştirmek amaçlanıyor.


Programa yeni eklenen start-up'lardan biri olan ve sürücünün uykulu olma halini ölçen bir uygulama üzerinde çalışan derin teknoloji şirketi CORE for Tech ile otomotiv endüstrisi için geliştirme platformu üreten bir yazılım şirketi olan Basemark; Software République'in “Kendi Cihazını Getir” (Bring Your Own Device- BYOD) projesine katıldı. Projeyle, sürücü ve yolcuların akıllı telefonları veya tabletleri üzerinden ulaşabileceği bir uygulamayla sürüş deneyimlerini geliştirmeyi hedefleniyor.


Software République, BYOD projesi kapsamında ve ilk müşterisi Dacia'nın ihtiyacına yönelik olarak, Dacia'nın “Media Control” uygulamasını zenginleştirmek ve yepyeni bir özellik geliştirmek için CORE for Tech ile birlikte çalışıyor. Söz konusu özellik, sürücülerin yolculuklarını güvenli bir şekilde planlayabilmeleri için ne zaman ve nerede mola verebileceklerini gösterecek. Kamera tabanlı teknolojiyi sektörde tek bir algoritmayla eşleştiren özellik; ölçüm yaparken sürücünün fizyolojik durumunu, rotayı ve hava, trafik, yol türü gibi yolculuk koşullarını da dikkate alıyor.


Software République, BYOD (Kendi Cihazını Getir) projesinde yer alan diğer projelerle beraber bu projeyi de daha fazla geliştirmeyi planlıyor. Bu sayede araç üreticileri ve filo şirketleri de dahil olmak üzere otomotiv endüstrisine inovatif kullanım senaryoları sunulması hedefleniyor.


BYOD (Kendi Cihazını Getir) projesinin bir parçası olarak kuluçka programına dahil olan iki start-up Basemark ve Core for Tech hakkında:


Basemark

Basemark, araç geliştirme için yazılım tanımlı uygulamalar sunuyor. Start-up ayrıca Rocksolid Core'un geliştiricisi olarak biliniyor. Rocksolid Core, otomotiv alanındaki dünyanın ilk uçtan uca otonom işletim sistemi ve aynı zamanda yazılım tanımlı araçlar için tüm araç fonksiyonlarını kapsayan bir platform. Rocksolid Core ile yazılan uygulamalar, farklı temel donanımlar üzerinde çalışabiliyor.


CORE for Tech

CORE for Tech, yorgunluk ve uykulu olma durumu tahmin edebilen akıllı uygulamalar sunarak sürücülerin güvenliğini artırıyor. Sadece uykulu olma durumunu tahmin etmekle kalmayan uygulama bunu seyahat rotasıyla bağlantılı olarak yapıyor.


Software République kuluçka programına entegre olan diğer start-up’lar:

CommuniThings

CommuniThings, yolda rehberlik sunan ve park kontrolü sağlayan bir akıllı-park şirketi olarak biliniyor. Şirket; IoT platformu, yer sensörü veya kamera algılama ile son kullanıcı rehberliği ve park etme denetimi için zengin bir hizmet portföyü sunuyor. Elektrikli araç spot yönetiminin öncüsü olan CommuniThings, elektrikli araç alanı rezervasyonu, ödeme ve alan kullanım optimizasyonu konularında hizmet üretiyor.


Compredict

Yapay zeka destekli sanal sensör geliştiren bir Alman girişimi. Sundukları teknoloji, araçlardaki mevcut donanım sensörlerini değiştirme, simüle etme ve iyileştirme kabiliyetine sahip. Sanal sensörler tarafından üretilen içgörüler, araç OEM'leri için öngörülü bakım ve yeni hizmet fırsatları sağlıyor.


Entropy

Entropy, bölgelere göre verilen mobilite hizmetlerini optimize eden bir start-up. Kullandıkları yapay zeka modeli, günümüzdeki ve gelecekteki nüfusun mobilite ihtiyaçlarını tahmin ediyor. Toplumsal ve çevresel zorluklarla başa çıkmak amacıyla, kullanıcıların ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşılayan ulaşım çözümleri sunuyor.


Neovya

Neovya; haritalama, veri analizi ve simülasyon yazılım çözümleri sağlayarak daha sorunsuz, güvenli ve sürdürülebilir bir mobilite sistemine geçişi hızlandırıyor. Ana çözümleri olan Neovya Hubsim, bölgesel karar vericilerin sorunları anlamalarına, projeleri test etmelerine ve bilinçli kararlar vermelerine olanak tanıyan iş birlikçi bir web platformu.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page