SENYONET İle Sayaç Okuma Şirketleri Arasında Önemli İş Birliği
top of page
  • Haber Merkezi

SENYONET İle Sayaç Okuma Şirketleri Arasında Önemli İş Birliği

Senyonet, sayaç okuma şirketleri ile entegrasyon sağlayarak site yönetimi ve sakinlerinin işini kolaylaştırdı

Apartman ve sitelerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri, sakinler arasında maliyetlerin paylaştırılmasıdır. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in sayaç okuma şirketleriyle gerçekleştirdiği entegrasyonla birlikte uygulamayı kullanan bina yönetimleri, fatura paylaşım sonuçlarını bir tuşa basarak onaylayıp gider tahakkuklarını otomatik olarak gerçekleştirebiliyor.


Apartman ve sitelerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri, sakinler arasında maliyetlerin paylaştırılmasıdır. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet ve sayaç okuma şirketleri arasında gerçekleşen entegrasyon ile fatura paylaşımından doğan problemler en aza indiriliyor.


İş Birliği ile Tüm Yönetimler ve Sakinler İçin Şeffaf Bir Çözüm Sağlanıyor

Senyonet ile sayaç okuma şirketleri arasında sağlanan entegrasyon sayesinde, yönetimlere sunulan otomatik gider tahakkukuyla hem yönetimler hem de sakinler için giderler güncel olarak olduğu gibi geçmişe yönelik de kontrol edilebilir ve şeffaf hale getiriliyor.


Entegrasyon Nasıl Çalışıyor?

Elektrik, su ve doğalgaz dağıtımı yapan şirketler tesise ait sayaç okumasını yaptıktan sonra faturalar site yönetimine iletiliyor. Her bağımsız bölüm için ısı, sıcak su ve soğuk su gider paylaşımları yasal mevzuata uygun olarak hazırlanıyor. Site yönetimleri paylaşımları kontrol ediyor. Sayaç okuma firması, paylaşımları fatura linkiyle birlikte Senyonet Site Yönetim Uygulaması’na otomatik olarak gönderiyor. Senyonet üzerinden borç tahakkukları yapılıyor. SMS, mail ve mobil bildirimlerle bilgilendirme yapılıyor. Site sakinleri mobil uygulama ya da web üzerinden faturasını detaylı görüntüleyip ödemesini gerçekleştirebiliyor. Olası hataların önüne geçilirken muhasebe personelleri açısından da iş ve zaman avantajı sağlanıyor.


Merkezi Sistemle Isınan Binalar İçin Büyük Kolaylık

Isı gider paylaşım sisteminde binanın merkezi ısınma kazanına doğalgaz tedarikçisinden doğalgaz faturası gelir. Yönetime gelen doğalgaz faturası yönetmelik çerçevesinde yetkili sayaç okuma şirketlerince sayaçların değerleri alınarak bağımsız bölümler arasında paylaştırılır. İşlem sonucunda her bir bölüm için birer gider paylaşım belgesi düzenlenir ve yönetimler tarafından kendilerine tebliğ edilir. Hesaplama sonucu belirlenen gider sakinler tarafından yönetimlere ödenir. Yönetimler tarafından sakinlerden tahsil edilen gider, doğalgaz tedarikçisi olan kuruma ödenir. Entegrasyonla birlikte Senyonet Site Yönetim Uygulaması’nı kullanan yönetimler, fatura paylaşım sonuçlarını bir butonla onaylayarak gider tahakkuklarını otomatik olarak gerçekleştiriyorlar. Uygulamayı kullanan bağımsız bölüm kullanıcıları, Senyonet üzerinden tüketim giderlerini geçmişe dönük olarak listeleyip grafikler halinde görüntüleyerek gider paylaşım belgelerini görüntüleyebiliyorlar.


Senyonet’in entegrasyon sağladığı sayaç okuma şirketleri arasında; Daf Enerji, Enerjist Ölçüm ve Paylaşım Sistemleri ile Tebaş Enerji bulunmaktadır. Diğer sayaç okuma şirketleri ile entegrasyon geliştirmeleri devam etmektedir.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni


0 yorum
bottom of page