SAS Viya, Yüzde 204 Yatırım Geri Dönüşü Sağlayabiliyor
top of page
  • Haber Merkezi

SAS Viya, Yüzde 204 Yatırım Geri Dönüşü Sağlayabiliyor

Forrester Total Economic Impact™ Araştırması, SAS ve Microsoft ortaklığının getirdiği daha hızlı pazara sunma süresi, gelişmiş karar verme ve maliyet tasarrufu gibi konuların altını çiziyor.

Forrester Consulting tarafından yürütülen Total Economic Impact™ (TEI) Araştırmasına göre SAS’ın tüm bulut sistemlerine uyumlu yapay zeka, analitik ve veri yönetimi platformu SAS® Viya®'yı Microsoft Azure üzerinde kullanan kuruluşlar, üç yıl içinde yüzde 204'lük yatırım geri dönüşü dahil olmak üzere çeşitli avantajlar kazanıyor. Araştırmanın ek sonuçları, 14 aylık geri dönüş süresinde edinilen milyonlarca dolarlık net güncel gelir dahil olmak üzere, müşterilerin Azure üzerinde SAS Viya'ya yaptığı yatırımların değerini kat kat karşılıyor. TEI araştırmasının tüm bulguları, 18 Mayıs saat 11:00’de (ET) Forrester’dan konuk konuşmacılar eşliğinde SAS ve Microsoft’un ortak web seminerinde paylaşılacak.


Forrester Consulting, yatırımlarının sağladığı faydaları, maliyetleri ve riskleri anlamak için Azure üzerinde SAS Viya ile çalışan altı müşteriden dokuz karar vericiyle görüştü. Müşteriler kamu, imalat, finansal hizmetler, BT profesyonel hizmetleri ve bankacılık dahil farklı sektörleri kapsıyordu.


Görüşülen kişiler, SAS Viya'yı Azure'da uygulamadan önce veri erişiminin önündeki engellerin, farklı veri kaynaklarını kullanarak yapay zekâ modellerini oluşturmayı, dağıtmayı ve yönetmeyi zor ve zaman alıcı hale getirdiğini belirtti. Karşılaşılan diğer sorunlar arasında şirket içi analitik altyapılarının verimsizliği ve yüksek maliyetler sıralanıyordu.


Araştırmada görüşülen kişiler, ürüne yatırım yaptıktan sonra yaşadıkları zorlukları daha kolay çözdü ve genel üretkenlik ve performansın arttığını gördü. Sayısallaştırılmış faydalar arasında analitik iç görülerin daha hızlı pazara sunulması, model oluşturma ve test sürecinde iyileştirilmiş operasyonel verimlilik ve şirket içi analitik altyapının kullanımdan kaldırılmasının getirdiği maliyet tasarrufu da yer alıyordu. Müşterilerin görüşlerine göre elde edilen sayısız diğer faydanın yanı sıra tüm bu getirilerin riske göre ayarlanmış güçlü üç yıllık yatırım değeri, müşterilerin gelişmiş kurumsal karar verme yetenekleri kazanmalarında ve genel başarılarında kilit rol oynuyor.


SAS Başkan Yardımcısı ve CIO’su Jay Upchurch, şunları söylüyor: “Günümüzde birçok kuruluş, veriden karar vermeye giden yolda çok sayıda uyuşmazlık noktası yaşıyor. Microsoft ile stratejik ortaklığımız, güvenilir kararları iyileştirmek ve inovasyonu hızlandırmak için bu süreci basitleştirmeyi amaçlıyor. Bu araştırma birlikte verdiğimiz sözü yerine getirdiğimizi, müşterilerimize maliyetlerini düşürme, daha kısa sürede değer elde etme ve sektörlerdeki veri bilimciler ve analistler için daha fazla üretkenlik dahil olmak üzere muazzam bir değer sağladığımızı gösteriyor."


SAS ve Microsoft, 2020'de stratejik ortaklıklarını duyurduğundan beri şirketler, ortak müşterilerinin buluta geçiş ve modernizasyon ihtiyaçlarını karşılamanın yeni yollarını aramaya devam ediyor.


· COVID-19 aşı bütünlüğünün korunmasına yardımcı olmak için akan verilerin, IoT verilerinin ve ileri analitik yöntemlerin kullanılmasından gerçek zamanlı analizlere dayalı hızlı, kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri sağlamaya kadar, müşteriler Azure üzerinde SAS Viya ile en karmaşık problemlerin üstesinden geliyor.

· Şirketler ayrıca Perakende için Microsoft Bulutunun bir parçası olarak Microsoft Cloud for Retail için SAS Cloud for Intelligent Planning ve Microsoft Cloud for Manufacturing için SAS for Improved Manufacturing Quality gibi sektöre özel yeni çözümler piyasaya sürdü. Bu güçlü çözümler, sektör liderlerinin günümüzün hızla değişen pazarlarında esnekliklerini artırmasına yardımcı oluyor.

· SAS Viya on Azure integrations, gerçek zamanlı iç görülere göre hareket etmek için SAS Event Stream Processing, Azure IoT Edge ve Azure IoT Hub'ı içeriyor. Ayrıca kurumsal karar almayı kolaylaştırmak için SAS Intelligent Decisioning with Power Automate; kuruluşların daha fazla yapay zeka modelini üretime geçirirken karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için Azure Machine Learning ile SAS Model Manager de sunuluyor.


Ortaklığın tüm bu faydaları SAS Model Manager ve Azure Machine Learning, SAS Intelligent Decisioning, Power Apps ve Power Automate dahil olmak üzere özellik entegrasyonları ve Azure Synapse Analytics veritabanında modelleri puanlama yeteneği hakkında olumlu geri bildirimler paylaşan TEI araştırması katılımcıları tarafından da vurgulandı.


Microsoft Global ISV Ticari Çözümler Başkan Yardımcısı Alvaro Celis, "SAS Viya on Azure, müşterilere değer elde etme süresini hızlandırmaya yardımcı olmak için daha az zaman, maliyet ve karmaşıklıkla daha iyi iç görüler sunuyor. Bu, Azure müşterilerinin inovasyonu desteklemek için en kritik analitik zorlukları kolaylıkla ele almalarını sağlıyor" dedi.


SAS Viya on Azure hakkında bilgiler ve TEI araştırmasının detaylı sonuçları, 18 Mayıs saat 11:00’de (ET) (18:00-TSİ) Forrester konuk konuşmacılarının katılımıyla, SAS ve Microsoft'un ortak toplantısında paylaşılacak. On-line seminer hakkında daha fazla bilgiye bu adresten erişilebilir. SAS ve Microsoft stratejik ortaklığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için sas.com/Microsoft adresi ziyaret edilebilir.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni




0 yorum
bottom of page