Podbee Media, Köprü Yatırım Turunu 3.5 Milyon Dolar Değerleme ile Tamamladı
top of page
  • Haber Merkezi

Podbee Media, Köprü Yatırım Turunu 3.5 Milyon Dolar Değerleme ile Tamamladı

Türkiye’nin en çok dinlenen podcastlerine imza atan podcast yapım şirketi Podbee Media, köprü yatırım turunu (bridge round) 3.5 Milyon Dolar değerleme ile kapattı. Medya ve eğlence endüstrisindeki dönüşümü Türkiye’de ses dikeyinde gerçekleştiren girişimin yatırımcılarının arasına Faruk Eczacıbaşı da dahil oldu.

Fularsız Entellik, Barış Özcan ile 111Hz, Trend Topic, Dilozof ile Dünyaya Fırlatıldık, Kayıp Eşya Bürosu gibi podcast içeriklerinin yaratıcısı Podbee Media, 3.5 Milyon Dolar değerlemeyle köprü yatırım turunu tamamladı. Candost Bayraktar, Tülin Özen ve Tansu Biçer tarafından 2020 senesinde kurulan şirket, ilk yatırımını Nisan 2022’de duyurmuştu. Mevcut yatırımcılar Fırat İşbecer ve Kerem Tokcan’ın da dahil olduğu tura yeni katılan isimlerse Faruk Eczacıbaşı, Rauf Cem Erkli ve ABD’de farklı dikeylerde yatırım yapma amacıyla kurulan 9726 Aero LLC firmasının kurucuları Birtan Çetinöz ile Günay Güleç.


Doğru Yatırım ile 2022’de 4 Kat Daha Fazla Ciro

Podcast mecrasını ve şovları daha fazla kişiye ulaştırmak, Türkiye’de bir podcast kültürü oluşturmak ve yüksek prodüksiyonlu yeni şovlara yatırım yapmak için kullanılacak bu yatırım için Podbee Media Kurucusu Candost Bayraktar şunları söyledi: “Öncelikle aynı sene içinde ikinci yatırımı almanın sevinicini yaşıyoruz. İçerikleriyle ön plana çıkan ve buna yatırım yapan bir şirketin yatırım ekosisteminden pay alıyor olması son derece önemli. 2022 Podbee Medya için oldukça başarılı bir seneydi, dinlenme rakamlarımızı 2021'e göre 3 katın üzerinde arttırırken, ciromuzu da 4 katına çıkardık, tekil dinleyici sayımız da 2 katına çıkmış durumda. Ürettiğimiz podcast şovlarımızla Türkiye'de bir dönüşümü başlatmış durumdayız. 2023'te ağımıza yeni şovlar ekleyerek, dinleyicilerimizi şaşırtmaya, her dakikasına bağlı kalacakları içeriklerle zamanlarına değer katmaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni pazarlara açılmanın fizibilite çalışmalarını da başlatacağız.


Faruk Eczacıbaşı: “Podbee’de sadece yatırımcı olarak değil, aynı zamanda yaratıcılarından biri olarak da yer alacağım”

Podbee Media’nın yeni yatırımcılarından Faruk Eczacıbaşı ise yatırım ile ilgili şunları söyledi, “Zaman geçtikçe hayatın temposuna dalıp okumaya vakit ayırmakta zorlanıyoruz. Gazete, kitap, dergilerin yanı sıra internet ve sosyal medya üzerinden inanılmaz ölçülerde yazılı içerikle karşı karşıya geliyoruz. Tüm bunlara zaman ayırmak özellikle şehirde yaşayan bireyler için imkansızlık derecesine ulaştı. Zamanımızı planlamak ve bu plan çerçevesinde değerlendirmek durumundayız. Bunu planlarken de birden çok şeyi aynı anda fiziki olarak yapamama durumunu fiziki ve duyusal kombinasyonları bir araya getirmek zamanı planlarken en pratik yollardan biri oldu. Bunun neticesinde; yollarda, hareket halindeyken, spor yaparken veya dinlenmek için dahi artık ayrı medyalar var, bunu hayata en iyi entegre edebildiğimiz medya ise podcastler. Podcast’ler zamanımızı iyi kullanmamız için değeri yükselen çok değerli bir araç. Biz de Podbee ile bu aracı ulaşabileceği en güzel noktalara getirebilmek için birlikte çalışacağız. Bunun yanında bu medya içerisinde bir yaratıcı olarak da yer alacağım. Sevgili Ceren Zeytinoğlu ile hazırladığımız "Daha Yeni Başlıyor" podcastimiz de tüm podcast platformlarında yayında. "



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page