Obase Yapay Zeka Destekli SmartFind’ı Pazara Sundu
top of page
  • Haber Merkezi

Obase Yapay Zeka Destekli SmartFind’ı Pazara Sundu

Yazılım ve Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE, online alışverişlerde aranan ürünün; en doğru eşleşme, en geniş ürün yelpazesi ve en uygun sıralama ile gösterilmesini sağlayan akıllı arama motoru SmartFind’ı pazara sundu. Akıllı site içi arama motoru SmartFind, sahip olduğu yetkinliklerle e-ticaret KPI’larını iyileştirerek, ciroda artış sağlamaya odaklanmış bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme ve yazılım şirketi OBASE, eticaret sitelerinde çok sayıda ürün veya içerik içerisinden en hızlı şekilde en doğru sonucu getiren NLP tabanlı semantik arama motoru SmartFind’ı pazara sundu. Makine öğrenmesi desteğiyle sonuç getirme oranını yüzde 99,5’a taşıyan SmartFind, ziyaretçilerin siteyi terk etme oranını minimize ediyor. Bu sayede kullanıcılar için “aradığınız ürün bulunamadı” mesajının yarattığı olumsuz deneyimleri ortadan kaldırıyor.


Çevrimiçi ticarette ciro artışının sırrı

Çevrimiçi satışlar, 2023’ten itibaren küresel perakende satışlarının dörtte birine yakınını oluşturması beklenirken, web sitesi ziyaretlerinin yalnızca yüzde 2,86'sı satın almaya dönüşüyor (Kaynak link). Buradaki dönüşüm oranını olumsuz etkileyen en önemli sebeplerin başında ziyaretçinin aradığı ürünü bulamaması ve yaşadığı olumsuz müşteri deneyimi geliyor. Basit bir yazım hatasında dahi olumsuz sonuç veren veya benzer sözcüklerden yanlış ürünleri listeleyen site içi arama uygulamaları site terk etme oranlarını arttırarak ciro kaybına, daha önemlisi müşteri memnuniyetsizliğine yol açıyor. Çok sayıda ürün veya içerik arasından kullandığı yapay zeka teknolojileri ile en ilgili sonuçları listeleyen akıllı arama motoru SmartFind kullanılan sitelerde, aranan ürünlerin sepete atılma oranlarında yüzde 30’a varan artış yaşanıyor.


Eksikleri tamamlıyor, hataları düzeltiyor, müşteri memnuniyetini arttırıyor

E-ticaret sayfalarında aradığı ürünü bulamayan ziyaretçilerin yüzde 34’ü sayfayı terk ediyor. Sayfa terk etmeleri sitelerdeki kullanıcı deneyiminin olumsuz gelişmesine neden olurken, ciroya katkıyı da negatif yönde etkiliyor.


OBASE Ar-Ge yetkinlikleriyle geliştirilen çözüm arka planda sahip olduğu ayrıcalıklarla fark yaratıyor. SmartFind ziyaretçilerin web sitelerinde aradıklarını bulmalarını kolaylaştırırken, aradıkları ürünü bulamadıkları için siteyi terk eden müşteri oranını da azaltıyor. SmartFind, aramalar sırasında eksik ve hatalı yazılan ürün isimlerini doğru bir biçimde analiz ederek, doğru ürünlerin listelenmesini sağlıyor. Arama terimleri ile ürün isimlerini karşılaştırırken sadece arama kelimesine değil ek ve köklere de bakarak sonuçları listeliyor, listeleme sırasında en doğru kategori ve ilişkili ürünü önceliklendiriyor, alternatif ürünlerle sonuçları zenginleştiriyor. Ayrıca sadece ürün ismi ile değil, ürün özellikleri ile arama yapıldığında da ürünlere kolayca ulaşmayı sağlıyor. Kategorize ederek, güçlü bir analizle sonuç üretiyor.



Kaynaklar:

  1. Basın Bülteni





0 yorum
bottom of page