Lidar Startup’ ı Aeva Halka Arz Öncesi Yatırım Aldı
top of page
  • Tech Author

Lidar Startup’ ı Aeva Halka Arz Öncesi Yatırım Aldı

Aeva, iki eski Apple mühendisi tarafından kurulan bir lidar şirketi, halka açık bir şirket olarak piyasaya sürülmeden önce Hong Kong hedge fonu Sylebra Capital' den ilave 200 milyon dolarlık özel yatırım daha almayı başardı.



Aeva' nın kurucu ortağı ve CEO'su Soroush Salehian "Geçtiğimiz birkaç ay içinde tüm bu alanlarda benzersiz 4D LiDAR teknolojimize yönelik müşteri ilgisinde bir artış gördük ve ek kaynaklar bu artan talebi daha hızlı ele almamızı sağlayacak" dedi.


Işık algılama ve menzil radarı olan Lidar, arabanın etrafındaki dünyanın son derece hassas bir 3B haritasını oluşturmak için lazer ışığını kullanarak mesafeyi ölçmeye dayalı bir teknolojidir.


Aeva'nın kurucuları Salehian ve Mina Rezk, menzili kaybetmeden mesafenin yanı sıra anlık hızı ölçebilen ve güneşten veya diğer sensörlerden gelen paraziti önleyen "4D lidar" dedikleri teknolojiyi geliştirdiler. Şirketin FMCW teknolojisi de daha az güç kullanarak algı yazılımında (perception sw) katlanmasına izin veriyor.


Son dönemde akıllı otomobil ve akıllı şehircilik gibi alanlarda bolca faydalanılan lidar çözümleri sürücüsüz araç projelerinin de önünü açacak anahtar olacaktır.


Kaynak:


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page