İşte Bu Yüzden Pandemide Kaset Satışları Patlamış
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

İşte Bu Yüzden Pandemide Kaset Satışları Patlamış


Z kuşağı ve sonrası okuyucularımız “kaset ne ki?” diyebilirler, son derece haklıdırlar. Kullanmayı bırakalı belki 20 sene olmuştur.


Plak satışlarının son yıllarda ciddi oranlarda arttığını duyuyoruz, ellerinde satın aldıkları plaklarla sokaklarda gördüğümüz insanlardan görüyoruz. İngiltere’ den gelen haber ise biraz daha kafa karıştıracak türden çünkü eski dostumuz kasetlerin satışları pandemi döneminde artmaya başlamış. İngiliz Fonografi Endüstrisi’ nin açıkladığı rakamlara göre geçen yıl 156.542 adet kaset satılmış.




Pandemi döneminde hepimiz eve kapandık ama dijital platformlardan her istediğimize bir şekilde erişebilir durumdayız. Sanırım 80’ lerin sosyokültürel ortamına duyulan özlemin bir sonucu olarak yorumlanabilecek bir durum ile karşı karşıyayız. Bilgisayarlarımıza kaydettiğimiz müziklerin bizler açsından elle tutulan birer ürün olmaması, kasetler ya da plaklarla duygusal bir bağ kurmamızı kolaylaştırıyor olabilir.


Konunun bir de müzik endüstrisi açısından ele alınması gerekirse sanatçılar plak ve kasetlerin bolca satıldığı o “güzel günlerde” çok güzel gelir elde edebiliyorlardı .Şimdilerde ise, konser de veremedikleri göz önüne alınacak olursa, sadece müzik platformlarının kendileri ile paylaştıkları mütevazi razı olmak zorundalar.


Tüm bunları düşündüğümüzde İngiltere deki 150Binlik satış rakamını da bu yazıyı bizlere yazdıran duyguları da anlamak kolaylaşıyor.


Kaynaklar:



0 yorum
bottom of page