Google Fotoğraflar’ dan Kota Uyarısı
top of page
  • Tech Author

Google Fotoğraflar’ dan Kota Uyarısı

Bugün Google’ dan kullanıcılarına yollanılan mesajda:


1 Haziran 2021'den itibaren Yüksek kalite ayarında yedeklenen tüm yeni fotoğraf ve videolar, Google Drive ve Gmail gibi Google hizmetlerinde şu an olduğu şekilde, Google Hesabınızla birlikte sağlanan 15 GB'lık ücretsiz depolama alanında veya ek depolama alanı satın aldıysanız bu depolama alanlarında hesaba katılacak.


1 Haziran 2021'den önce Yüksek kalite ayarında yedeklemiş olduğunuz fotoğraf veya videolar bu değişikliğin kapsamında olmayacak ve Google Hesabı depolama alanınızda hesaba katılmayacak. Buna, Yüksek kalite ayarında yüklemiş olduğunuz mevcut tüm içeriğiniz dahildir.


Açıklamalarına yer verildi.


Artık Google Fotoğraflar, aralarında sizinkilerin de bulunduğu 4 trilyondan fazla fotoğraf ve videoya ev sahipliği yapıyor. Üstelik her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video daha yükleniyor. Daha da fazla anıya kucak açmak ve Google Fotoğraflar'ı geleceğe hazırlamak için depolama alanı politikamızda yapacağımız bir değişikliği duyurmak istiyoruz.


Android işletim sistemli telefon kullanıcılarının pek çoğunun telefonları ile senkronize edilmiş Google Photos kullanıcıları olduklarını biliyoruz. Bu kolaylığa ve anılarımızın ücretsiz olarak bir sunucuya yedeklenmesi hizmetine alıştık. Firma bunu maddi gelir elde edeceği bir iş kalemi olarak görüyorsa bizce haklıdır. Ancak bu tip hizmetler için ödemeye alışkın olmayan kullanıcılar için de mutlaka ücretsiz alternatif uygulamalar yaygınlaşacaktır.



Kaynak:

1. Kendi Gmail Hesabımıza Gelen Mail


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page