DNS tabanlı siber güvenlik çözümlerini Türkiye ve dünyada kurumsal müşterilerle buluşturan DNSSense & Roksit’te CEO’luk görevine, teknoloji sektöründe ulusal ve uluslararası ölçekte 30 yılı aşkın deneyime sahip bir yönetici olan Hakan Uzun getirildi.
Kurulduğu 2012 yılından bu yana DNS Tabanlı siber güvenlik çözümleri Ar-Ge çalışmaları yürüten, 2017’den bu yana çözümlerini pazara sunan Roksit, geçen yıl DNSSense markasını tescil ettirerek global pazara açılma stratejisini hayata geçirdi. Türkiye’de çözümleri 120’nin üzerinde kurumsal şirket tarafından kullanılan, dünyada ise global çapta iş yapan 3 farklı Firewall şirketi üzerinden 75 ülkede 10.000’in üzerinde SMB müşterisi bulunan DNSSense & Roksit, yeniden yapılanma kapsamında kadrosunu önemli bir atamayla güçlendirdi.
Teknoloji sektöründe 30 yılı aşkın kariyer yolculuğu boyunca satış, iş geliştirme, pazarlama ve kanal stratejisi ve yazılım geliştirme alanlarında başarılı vizyonuyla sektörün önde gelen firmalarının yönetim kadrolarında görev alan Hakan Uzun, DNSSense & Roksit’te CEO’luk görevine getirildi. Şirket, 2022 yılında Hakan Uzun’un liderliğinde yurt içindeki konumunu güçlendirmek, globalde kurumsal müşterilere ulaşmak için çalışmalarını derinleştirecek.
Hakan Uzun kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi MIS Bölümü’nden 1991 yılında mezun olan Hakan Uzun, aynı üniversitenin Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümünden yüksek lisans derecesine sahip bulunuyor. Profesyonel kariyerine 1986’da İktisat Bankası’nda başlayan Uzun, daha sonra Siemens Nixdorf, Fujitsu Siemens, Motorola ve Avaya gibi sektörlerinin önde gelen şirketlerinde yazılım mühendisliği, satış müdürlüğü ve kanal direktörlüğü görevlerini yürüttü.
2012 yılında Forcepoint’te Ülke Müdürü olarak siber güvenlik sektörüne giriş yapan Uzun, sonrasında Infoblox ve McAfee şirketlerinde Ülke Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Son olarak Cyberwise şirketinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hakan Uzun, Ocak 2022 tarihi itibarıyla DNSSense & Roksit CEO’su olarak göreve başladı.
DNSSense & Roksit hakkında
Roksit, 2012 yılında kurulan, 2017 yılına kadar sadece Ar-Ge faaliyetlerinde bulunarak sonrasında çözümlerini Türkiye’de pazara sunan yüzde 100 yerli bir Türk teknoloji şirketidir. Türkiye’de 120’nin üzerinde kurumsal şirket, Roksit’in DNS güvenliğine odaklanan çözümlerini kullanmaktadır.
Şirket, 2021 yılından itibaren global pazara açılma stratejisiyle DNSSense markasını tescil ettirerek, Londra’daki merkezini faaliyete geçirmiştir. Dünyada global çapta iş yapan 3 farklı Firewall şirketi üzerinden 75 ülkede 10.000’in üzerinde SMB müşterisi bulunmaktadır.
Kaynak:
1. Basın Bülteni
Comentários