Dell Technologies'in Telekom Çözümleri Ağ Bulut Dönüşümünü Hızlandırıyor
top of page
  • Haber Merkezi

Dell Technologies'in Telekom Çözümleri Ağ Bulut Dönüşümünü Hızlandırıyor

Dell Technologies, iletişim hizmeti sağlayıcılarının ağ güvenliğini korurken daha iyi finansal performans ve çeviklik elde etmek için ağ bulutu ve operasyon dönüşümünü kolaylaştırmalarına yardımcı olacak yeni çözümlerini piyasaya sürüyor.

Dell, riski azaltmayı amaçlayan telekomünikasyon çözümleri oluşturmak için dijital dönüşümdeki onlarca yıllık deneyiminden ve güçlü sektör ortaklıklarından yararlanıyor. Bu yaklaşım, CSP'lerin dağıtımı kolaylaştırmalarına, operasyonları otomatikleştirmelerine ve ayrılmış ağ bulut altyapısı için destek ve yaşam döngüsü yönetimini basitleştirmelerine olanak tanıyor.


Dell Technologies Telekom Sistemleri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dennis Hoffman, “Ağ bulutu dönüşümünde ilk adım, hem mimari hem de operasyonel olarak bulut altyapısı platformunu kurmaktır. Bu programların insan, süreç ve teknoloji boyutlarının etkili bir şekilde ele alınması için bir ekip gerekiyor. Tüm dünya çapında iletişim hizmeti sağlayıcılarıyla yaptığımız ekosistem ortaklıklarına yalnızca teknolojimizle değil, aynı zamanda uzun yıllara dayanan bulut dönüşümü deneyimimizle de katkıda bulunuyoruz” diyor.

Dell'in Telecom Infrastructure Automation Suite’i ağ bulut dönüşümünü hızlandırıyor

 

CSP'ler açık, buluta özgü ağlar oluşturmak için çeşitli teknolojileri entegre ettiklerinden, ağ güvenliğinden ödün vermeden veya maliyetleri artırmadan coğrafi olarak dağıtılmış alanlarda çeşitli sayıda satıcının/tedarikçinin altyapısını dağıtmak ve yönetmek için basit bir yönteme ihtiyaç duyuyor.

 

Dell, çok satıcılı, ağ bulut altyapısının geniş ölçekte düzenlenmesi ve yaşam döngüsü yönetiminin otomatikleştirilmesi için tasarlanmış bir yazılım olan Dell Telecom Infrastructure Automation Suite'i (Telekom Altyapı Otomasyon Paketi) piyasaya sürüyor. Açık standartlara ve API'lere dayanan Automation Suite, ağa sorunsuz bir şekilde entegre oluyor ve CSP'lere dağıtılmış, çok satıcılı ortamlarda kendi seçtikleri altyapıyı kurma ve yönetme esnekliği sunuyor.

 

Automation Suite’in sağladığı faydalar ise şöyle:

·         Sunucu konfigürasyonunu ve yazılım dağıtımını basitleştiren bildirimsel otomasyon kullanılarak günler hatta haftalar kazandıran konfigürasyon ve tanımlama süresi

·         Telekom iş destek sistemleri (BSS) ve operasyon destek sistemleri (OSS) ile entegrasyonu desteklemek için açık API'ler ve Dell servisleri ile ağın altyapı katmanına kadar altyapı keşfi ve otomasyonu

·         Yapay zekâ operasyonlarının ağ operasyonları hakkında daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için ekipman/donanım sıcaklığı, CPU ve bellek kullanımı hakkında kapsamlı uzaktan ölçüm

·         Telekomünikasyon eğitimi almış profesyonellerden oluşan özel bir ekip tarafından sağlanan içgörülerle proaktif, öngörücü desteğin yanı sıra müşterinin özel gereksinimlerine göre uyarlanmış özel planlar tasarlamak ve oluşturmak için yeni hizmetler

 

Amdocs Teknoloji ve Strateji Başkanı Anthony Goonetilleke konuyla ilgili olarak, “Dünya hızla bulut tabanlı ağlara geçiş yapıyor, buna paralel olarak ağ ekosisteminin karmaşıklığı da artıyor. Amdocs Service Management and Orchestration, giderek artan sayıda tedarikçi/satıcı karmaşıklığını azaltıyor. Dell Telecom Infrastructure Automation Suite ile önceden entegre edilerek RAN'ın sıfır dokunuşla kurulumunu sağlıyor ve müşterilerin ayrılmış ağlarını geniş ölçekte güvenilir bir şekilde kurmalarına ve yönetmelerine yardımcı oluyor” diyor.


Dell Telecom Infrastructure Block portföyü yeni yetenekler getiriyor, Globe Telecom'un ağ bulutu dağıtımını destekliyor

Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat, Dell global servisleriyle birlikte sunulan entegre bir donanım ve yazılım çözümü olarak öne çıkıyor. Bu çözüm, telekom bulut tasarımını, dağıtımını ve yaşam döngüsü yönetimini basitleştirmek için üzerinde Red Hat OpenShift ve Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes bulunan PowerEdge XR8000 gibi Dell sunucularını kullanıyor.

 

Sunduğu faydalar:

·         Mevcut 5G çekirdek ve RAN iş yükü desteğini temel alan uçta çalışan 5G çekirdek iş yükleri desteği. Bu, CSP'lerin doğrulanmış bir bulut platformunu merkezden ağın en uç noktasına kadar tutarlı bir şekilde dağıtmasına olanak tanıyor.

·         Çok satıcılı ortamları desteklemek için bir altyapı yönetimi ve düzenleme çerçevesi sağlayan Dell Telecom Infrastructure Automation Suite ile entegrasyonlar

·         Dell Telekom Altyapı Blokları için 5G Çekirdek, OSS, BSS ve açık RAN iş yüklerini test etmek ve sertifikalandırmak için Altyapı Bloklarında Dell Teknolojileri Sertifikasyonu. Sertifikasyon, 6D Technologies, Amdocs, Casa Systems, Expeto ve MATRIXX Software başta olmak üzere çeşitli iş ortaklarının yazılım ve iş yüklerinin Dell Telecom Altyapı Bloklarında destekleneceğini onaylıyor.

 

Globe, çok satıcılı bir ağda bir telekom bulutu dağıtmak için dağıtım verimliliğini artırmak, ağ operasyonlarını kolaylaştırmak ve donanım ve yazılım uyumluluğu doğrulamasını hızlandırmak üzere Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat ürününü kullanarak Dell ile iş birliğine gitti. Dell ise Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat üzerinde Amdocs Politika yönetimi yazılımını doğrulamak için Intel işlemcili Dell PowerEdge sunucularını kullanarak Dell Açık Telekom Ekosistem Laboratuvarı'nda Amdocs ile iş birliği yaptı.

 

Globe Ağ Planlama, Mühendislik ve Uygulama Başkan Yardımcısı James Lim, “Müşterilerimize en iyi ağ deneyimini sunabilmek için birden fazla tedarikçiyle açık, bulut tabanlı bir ağ kuruyoruz. Çeşitli sağlayıcıları test etmek ve entegrasyon sağlamak çok fazla zaman ve bütçe gerektiriyor. Bu nedenle, doğrulama ve test işlemlerini bizim adımıza yapması için Dell Telecom Infrastructure Blocks ile is birliği yapıyoruz, böylece modern ağımızı müşterilerimize hizmet ve fayda sağlamak için nasıl kullanabileceğimize odaklanabiliyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

 

Satışa Sunulma Tarihi

·         Dell Telecom Infrastructure Automation Suite, Nisan 2024'ten itibaren tüm dünyada kullanıma sunulacak.

·         Dell Telecom Infrastructure Blocks for Red Hat geliştirmeleri Mayıs 2024'te tüm dünyada kullanıma sunulacak.

·         Dell Technologies Certification on Infrastructure Blocks bugünden itibaren tüm dünyada kullanıma sunuldu.



Kaynaklar:

  1. Basın Bülteni





0 yorum
bottom of page