top of page
Haber Merkezi

Dassault Systèmes UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Altı Tarihi Bölgenin Sanal İkizini Yarattı

Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Hollanda ve ABD’li öğrencilerden oluşan ekipler, tarihi alanların sanal ikizlerini tasarlamak için Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu kullandı

Dassault Systèmes’ın, “The Only Progress is Human” kampanyası kapsamında sunduğu yeni eylem planı “Living Heritage" (“Yaşayan Miras”) miras ve gelecek temalarına odaklanıyor. Bir öğrenci programı olan “Living Heritage", mevcut ve gelecek nesillerin altı UNESCO Dünya Mirası Alanı’nın geçmişte var olduğu gibi deneyimlenmesini sağlarken, daha sürdürülebilir bir dünya için inovasyonu destekliyor.


“Living Heritage” kapsamında Almanya, Hindistan, Japonya, Meksika, Hollanda ve ABD ülkelerinden 32 öğrencinin oluşturduğu altı ekip; Colosseum, Babil'in Asma Bahçeleri, Konark Güneş Tapınağı, Pompeii, Porta Nigra ve Shuri Kalesi’ni Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak sanal ortamda yeniden yarattı. Dassault Systèmes mentorlarının rehberlik ettiği ve şirketin 3DEXPERIENCE Edu'su tarafından desteklenen öğrenci ekipleri, halihazırda endüstri tarafından küresel ölçekte kullanılan entegre modelleme, simülasyon, bilgi istihbaratı ve iş birliği uygulamalarını çalışmalarına hızla adapte ederek; bilimsel olarak doğru, verilerle zenginleştirilmiş ve tarihi alanlardaki yapılara dair yeni bir anlayış sunan sanal ikizler yaratmayı başardı. 3DEXPERIENCE Edu programları, her yıl yedi milyon öğrencinin endüstrinin Dassault Systèmes çözümleri için ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirmesine yardımcı oluyor.


Hem görünen hem de görünmeyen unsurları temsil edebilen sanal ikizler; her yapının kısmen kaybolan, tamamen kaybolan veya zamanla hasar gören tasarımlarına ilişkin içgörüler sunuyor. Ayrıca her bir başarılı yapı tasarımının tarihi nasıl etkilediğini ve gelecekteki tasarımları nasıl etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Program sırasında kazanılan yeni teknik bilgi ve know-how ile güçlendirilen öğrenciler, çalışma hayatına girdikten sonra kazandıkları becerileri uygulayabilecek ve yaratılan sanal ikizler; öğretmek, çalışmak ve öğrenmek için kullanılabilecek.


Dassault Systèmes Kurumsal Eşitlik, Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Victoire de Margerie konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Dassault Systèmes'in bilime dayalı ve hedef odaklı bir şirket olarak kırk yıldır insanlığın ilerlemesi için bir katalizör görevi gördüğünü vurguladı. “Sanal dünyanın gerçek dünyayı iyileştirmesine ve genişletmesine olan tutkumuz ve bu alandaki yaratıcılığımız, geçmiş başarıları gerçekleştiren nesillerle, gelecek başarıları hayal edecek nesiller arasında köprüler kurmamızı sağladı” diyen Victoire de Margerie, sözlerine şöyle devam etti: “‘Living Heritage’ ortak mirasın bir kutlamasıdır. Bugünün çözümleriyle geçmişi nasıl daha iyi anlayabileceğimizi keşfetmeye davet ediyoruz. Ayrıca öğrenme fırsatları açıyor ve yeni neslin daha iyi bir geleceğe giden yol haritasını yaratmasına yardımcı oluyoruz. Dassault Systèmes olarak kırk yıldır akademik dünyanın güçlü bir ortağıyız ve 3DEXPERIENCE platformumuzu kullanan öğrencilerin yaratıcılığına her zaman hayranlık duyuyoruz.”


Öğrenci grupları 25-26 Haziran tarihlerinde Paris'teki Cité de la Réussite'de “Living Heritage” kapsamındaki projelerini sergileyecek. Ayrıca katılımcıların tarihi alanları etkileşimli bir şekilde keşfetmelerine olanak tanıyacak sanal bir gerçeklik deneyimi sunulacak. Projeler halihazırda Dassault Systèmes'in internet sitesi üzerinden görüntülenebiliyor.


2020'de başlatılan "The Only Progress is Human", toplumsal ve çevresel zorluklarla ilgili farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir inovasyonlar için sanal dünyaların kullanımına ilham vermeyi amaçlayan bir dizi eylem içeriyor. “Living Heritage” programı öncesinde “Virtual Harmony” ve “Water For Life” programları sunulmuştu. “Virtual Harmony”, sanal dünyaların duygularımızı deneyimleme biçimimizi nasıl değiştirebileceğini gösteren benzersiz bir müzikal ve görsel deneyim sunmuştu. “Water For Life” ise sanayinin, dünyanın en değerli kaynağı suyu daha akıllıca tüketmesine ve korumasına yardımcı olan bir dizi girişimi ortaya koymuştu.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni

0 yorum

Comments


bottom of page