"Bu Yıl Mutlaka Kendimi Geliştireceğim" Diyenlere
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

"Bu Yıl Mutlaka Kendimi Geliştireceğim" Diyenlere

Artık belli oldu, aşılanma başlasa da 2021 nin önemli bir bölümünü evlerden çalışarak geçireceğiz gibi görünüyor. Aslında bu da pek çoğumuza kişisel gelişim adına fırsatlar sunan bir durumdur. Yapılan araştırmalar son dönemde, sanırım biraz da zorunluluğa bağlı olarak, on-line eğitime olan bakışların değişmekte olduğunu gösterdi. (2) Artık on-line eğitimi daha geniş bir yaş yelpazesinden çok daha fazla sayıda insan tercih etmeye başladı.



Peki ama seçenekler neler? En popüler olanları hangileri? Sizler için yapılan bir derlemeyi incelemelerinize sunuyoruz. (1) Çevrimiçi (On-line) eğitim veren popüler 7 eğitim platformu:

1. Udemy - https://www.udemy.com/

Birinci sırada elbette ki Udemy olacaktı. Kurucusu bizden birisi olan Eren Bali. Silikon Vadisi’ nde çalışmalarını sürdüren, on-line eğitim denilince belki de akla ilk gelen platform oldular. Mesleki, kişisel gelişim ya da hobi neredeyse her türlü eğitimi burada bulabilirsiniz. Eğitimcilere kazanç elde etmelerini sağlayan güzel bir iş modelleri vardır.


2. Linkedin Learning - https://www.linkedin.com/learning/

Dünyanın en büyük profesyonel iş ağı olan Linkedin’ in eğitim platformudur. Premium aboneleri için ücretsiz olan platform bunun dışındakiler için ücretlidir. Eğitimler sektör profesyonellerince verilmektedir. Aktif Linkedin kullanıcıları için cazip olabilir.


Daha çok sosyal medya veya yaratıcılığın ön planda olduğu işlerle uğraşmak isteyenlerin tercih ettiklerini düşündüğümüz bir platformdur. Yerli ve milli fenomen adaylarımızın ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.


Lisans düzeyi eğitimlerin ağırlıkta olduğu bir platformdur. Üniversite öğrencilerinin ilgisini çekebilir. Güçlü bir eğitmen kadrosuyla akademik eğitimler için düşünülebilir. Ücretsiz eğitimler de mevcuttur. Dünyadaki 200 adet üniversite ve firma ile iş birlikteliği içerisinde olduklarını beyan ediyorlar.


Teknoloji / Bilişim sektörü çalışanlarına yönelik eğitimlerin bulunduğu bir platformdur. Özellikle oyun, mobil programlama gibi popüler konuların altı çiziliyor. Platformun kendine ait bir mobil uygulamasının olmaması bazı kullanıcılar için sorun olabilir.


6. Khan Academy - https://www.khanacademy.org/

Herkes için her yerden erişilebilecek ücretsiz eğitim platformudur. Destekçileri arasında Bill ve Melinda Gates Vakfı, Bank of America gibi global organizasyonlar vardır. Kar amacı gütmeyen Khan Academy’ deki içerikler orta öğretim seviyesinde (lisans seviyesine kadar) ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgiler olarak belirtilebilir. Herkes tarafından mutlaka incelenmesi gerekir diye düşünüyoruz. Mutlaka çevremizde bu tarz bir platforma ihtiyacı olan çok sayıda insan vardır.


Son olarak Türkçe dil desteği olduğunu ve derslerin Türkçe altyazılı olarak da takip edilebildiğini bilgilerinize sunarız.


7. Master Class - https://www.masterclass.com/

Ünlü eğitmenlerin yer aldığı platform daha çok meslek edindirmeye yönelik içerikleri ile dikkat çekiyor. Başlıkları; spor ve oyun, sanat ve eğlence, müzik, yazı, yemek, tasarım ve stil, bilim ve teknoloji, işletme, ev ve yaşam tarzı, topluluk, devlet ve sağlık olarak sayabiliriz.


Sonuç olarak dünya son bir yılda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi .2021’ e kendimize yatırım yaparak girmemizde yarar olduğunu düşünüyorsak hemen harekete geçmemiz lazım.


Kaynaklar:

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page