Bu Devirde Kanun Kaçağı Olmak Zor
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Bu Devirde Kanun Kaçağı Olmak Zor


Bilim ve teknolojideki gelişmeleri, mesleğimizin bir parçası olsa da, takip etmekte zorlanabiliyoruz. Hayatımızın her alanında müthiş bir dönüşüm yaşıyoruz. Neredeyse telefonumuzla yapamayacağımız şey yok artık.


Mutlu, mesut bir şekilde olup gidiyoruz ama tabii bizlere bu hizmetler sunulurken aslında her hareketimizin takip edildiğini de unutmamak lazım. İtalyan polisinin yaptığı bir operasyon bize bu devirde kanun kaçağı olmanın bile çok zor bir hale geldiğini gösterdi.




Dominik Cumhuriyeti'nde bir mafya kaçağı, aşçılık hobisiyle ilgili videolar çekerken istemeden polise ipucu verdi ve tutuklandı. İtalyan polisi yaptığı açıklamada, Marc Feren Claude Biart'ın yedi yıl kaçtıktan sonra eşiyle başlattığı bir YouTube yemek kanalında izlendiğini söyledi.


Polis, gangster olduğu iddia edilen şahsın "İtalyan mutfağına olan sevgisinin" ve dövmesinin videolarda görünmesi sebebiyle tutuklanmasını mümkün olduğunu söylemiş.

Videolar sırasında yüzünü dikkatlice saklasa da, Biart bir “ayrıntıyı” gizleyemedi: vücut dövmeleri.


Polis, Biart'ın güney İtalya'nın çizme şeklindeki yarımadasının ucundaki Calabria bölgesinden, Avrupa'nın en korkulan ve güçlülerinden biri olan kötü şöhretli 'Ndrangheta suç örgütünün bir üyesi olduğuna anladıklarını söyledi . Bu şahıs 2014 yılından beri Hollanda'dan kokain kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aranmaktaymış.


53 yaşındaki Biart son beş yıldır Dominik Cumhuriyeti'nde yaşıyordu ve polis Karayipler'de kaldığı süre boyunca düşük bir profil sergilediğini söyledi.


Kaynaklar:



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page