Brezilya, Kutudan Şarj Aleti Çıkmaması Yüzünden Apple’ a Ceza Verdi
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Brezilya, Kutudan Şarj Aleti Çıkmaması Yüzünden Apple’ a Ceza Verdi


Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde Apple'ın şarj cihazını IPhone 12 kutusundan çıkarmasından pek hoşlanmamış olmalı. Tüketici koruma kuruluşu Procon-SP'nin, güç adaptörünü iPhone 12 ailesinden ve eski iPhone'ların daha yeni üretim sürümlerinden çıkardığı için Apple'a yaklaşık 2 milyon USD para cezası verdiğini bildirdi.




Procon-SP, Apple'a geçtiğimiz aralık ayında iddia edilen ihlalden dolayı savunma istemiş. Apple, CO2 emisyonlarını ve nadir toprak madenciliğini azaltacağını savunan bir yanıt vermiş. Birçok müşterinin halihazırda yedek şarj cihazı olduğu belirtilmiş. Ancak ajans açıkça bu cevaptan memnun kalmamış olmalı ki Procon-SP icra direktörü Fernando Capez para cezasını verirken Apple'a Brezilya yasalarına saygı duyması gerektiğini söyledi.


Para cezası, yanıltıcı su geçirmezlik iddialarını da kapsıyor. Apple, cihazların uzun süre suya daldırmaya dayanma yeteneğini vaad etmesine rağmen, garanti kapsamında su hasarı yaşayan iPhone'ları tamir etmeyi reddetmişti.





Brezilya yaklaşık 212 Milyon nüfusuyla herkes için dev bir Pazar konumundadır. Sadece internet abonelerinin sayısının bile bizim nüfusumuzun iki katı kadar olduğunu düşünecek olursak Apple bu kadar az bir ceza ile konunun kapanmış olmasına sevinmiştir diye düşünüyoruz.


Kaynak:



0 yorum
bottom of page