Blockckhain’e Kayıtlı İlk Roman ‘’SAABU’’ Özel Bir Davetle Tanıtıldı
top of page
  • Haber Merkezi

Blockckhain’e Kayıtlı İlk Roman ‘’SAABU’’ Özel Bir Davetle Tanıtıldı

Yazar Cem Bağdatlıoğlu’nun, tüm dünyada Blockckhain’e kayıtlı ilk roman olma özelliği taşıyan ‘’SAABU’’ adlı kitabı, teknoloji ve sanatın buluşma noktası olan Goodspaces’te özel bir davetle tanıtıldı.

Nükleer Enerji ve matematik eğitimi alan; nükleer reaktör analizi ve simülasyonu üzerine çok sayıda bilimsel çalışması olan Dr. Cem Bağdatlıoğlu, “SAABU” adlı eseriyle okurların hayal dünyasında yepyeni bir kapı aralıyor. Yazar Cem Bağdatlıoğlu’nun ev sahipliğinde teknoloji ve sanatın buluşma noktası olan Goodspaces’te gerçekleşen etkinliğe iş, sanat ve cemiyet hayatından Balçiçek İlter, Ayşen Zamanpur, Ferhat Zamanpur, Yasemin Zamanpur, Deniz Ülke Arıboğan, Hakan İşçen, Fikret Parlak, Turgay Ataman, Semra Sevinç gibi isimler katıldı.

Eşitlik, eşitlik paradoksu, yönetim, üretim, bilim-kurgu ve teknoloji gibi konuların işlendiği SAABU, alanında başucu kitabı olmaya aday… Yazar eserinde yoğun bir felsefe ve ileri bir teknoloji kullanan pek de uzakta olmayan metaverse benzeri yapıları akıcı bir dille okurlara aktarıyor. Sanal toplanımlar, evren, uzay ve evren ötesi, uzaylıların var olup olmadığı, nerede yaşadıkları ve insanları tanıyıp tanımadıkları gibi pek çok soru ise kitapta özgün bir şekilde ele alınıyor.


Etkinlik kapsamında davetlilerle duygularını paylaşan yazar Cem Bağdatlıoğlu yeni kitabı hakkında şunları ifade etti: ‘’Tüm dünyada Blockckhain’e kayıtlı ilk romanım olan ‘’SAABU’’ ile gerçeğe en yakın bir dünya yaratarak olumlu bir gelecek anlattığıma inanıyorum.’’

Akıl Fikir Yayınları tarafından yayınlanacak ve mayıs ayında okurlarla buluşan “SAABU” romanı, alanında bir ilki temsil ederek modern edebiyata yepyeni bir soluk getiriyor.


Yazar Hakkında

Cem Bağdatlıoğlu, Robert Kolej’den mezun olduktan sonra, Nükleer Enerji lisans ve ikinci branş olarak Matematik lisans eğitimlerini University of Illinois at Urbana-Champaign’de; Nükleer Enerji Mühendisi doktorasını University of Teksas-Austin’de tamamlamıştır. Aynı üniversitede Lisansüstü Öğrencileri Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. GLUE Mentor programında mentörlük görevi almış; doktorasının ardından, Yüksek Lisans Programında üç farklı konuda Nükleer Mühendislik dersleri vermiştir. Kariyerine ABD'de Data Analizi ve Kurumsal Zeka alanlarında direktörlük yaparak devam etmektedir.


Bağdatlıoğlu’nun Nükleer reaktör analizi ve simülasyonu üzerine Amerika’da yayınlanan yedi tane bilimsel makale ve yayını bulunmaktadır. Aynı zamanda, Bilim ve Teknik dergisi Şubat 2012 sayısında Küçük Modüler Reaktörler hakkında bir yazısı ve gene aynı derginin Nisan 2011 sayısında Nükleer Enerji ve Japonya'daki Son Durum hakkındaki çalışması kapak makalesi olarak yayınlanmıştır.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni




0 yorum
bottom of page