Bitcoin Rekora Doymuyor
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Bitcoin Rekora Doymuyor

Bitcoin bir aydan kısa bir sürede ikiye katlanarak 40.000 dolarlar seviyesine yükseldi.


Bitcoin ilk kez 40.000 dolarlar seviyesine yükseldi, bir aydan kısa bir süre içinde değeri ikiye katladı ve kripto para birimlerinin toplam piyasa değerini 1 trilyon doları aştı .

CoinGecko takipçisi verilerine göre, kripto para birimleri geçen yıl piyasa değerinde beş kat artışın ardından dönüm noktasına ulaştı. Strateji uzmanları, spekülatif perakende tüccarlarından, trend izleyen miktar fonlarından, zengin ve hatta kurumsal yatırımcılardan gelen talebi, bu artışın nedenleri arasında gösterdi. (1)


Bloomberg tarafından derlenen bir fiyat analizine göre, Bitcoin Perşembe günü% 11 artarak 40.065 $ 'a yükseldi ve geçen yıl dört katından fazla arttı. CoinGecko verilerine göre, kripto para birimi piyasa değerinin yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor, ardından% 13 ile Ether geliyor.

Ethereum ağının kripto para birimi olan Ether şu anda 140 milyar doların üzerinde bir değere sahip. Ardından, 22 milyar dolarlık Tether, 11 milyar dolarlık Litecoin ve 8 milyar dolarlık Bitcoin Cash dahil olmak üzere daha az değerli kripto para birimlerinin uzun bir listesi var.


Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon Bitcoin'e sahip olduğuna inanılıyor. Bunların çoğu, rekabetin az olduğu Bitcoin'in varlığının ilk iki yılında çıkarıldı. Hala bu paraları kontrol eden özel anahtarların kopyalarına sahipse, bu ona yaklaşık 40 milyar dolarlık net bir değer verir ki bu onu gezegendeki en zengin 40 kişi arasına sokmaya yeter. Nakamoto, gerçek kimliğini hiçbir zaman kamuya açıklamadı ve 2014'ten bu yana kamuoyuna açıklanmadı.


Facebook'un kuruluşu ve hakları adına Mark Zuckerberg ile yasal mücadeleleri ile ünlenen kardeşler Cameron ve Tyler Winklevoss, aynı zamanda en büyük Bitcoin sahipleri. The New York Times' a göre , 2017'deki son bitcoin patlamasının zirvesinde, Winklevoss kardeşler 1,3 milyar dolarlık Bitcoin'e sahipti . Aynı bitcoin birikimi bugün 2.6 milyar dolar değerinde olacak. (2)


Kaynaklar:


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page