Bitcoin 23.350$ Seviyesinde Fiyatlanıyor
top of page
  • Haber Merkezi

Bitcoin 23.350$ Seviyesinde Fiyatlanıyor

“Haftanın dördüncü iş gününde Bitcoin 23.350$, Ethereum ise 1.630$ seviyesinde fiyatlanıyor. Altcoinler’de de lider kripto para birimlerinin ardından çekilmeler oldu.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, piyasa gelişmelerini değerlendirdi.

Dün ABD'de açıklanan şubat ayı ISM İmalat PMI, 48,0 düzeyinde gerçekleşerek beklentilerin altında kalması ve FED'den şahin mesajların gelmesi risk iştahını negatif etkiledi. FOMC üyesi Kashkari, mart ayında 50 baz puanlık faiz artışını da destekleyebileceğini, Bostic de politika faizinin %5,00-5,25 aralığına yükseltilmesi gerektiği görüşünü sürdürdüğünü yönünde açıklamalarda bulundular. Olumsuz makro haberler sonrası S&P500 ve Nasdaq Bileşik Endeksleri günü sırasıyla %0,5 ve %0,7 düşüşlerle sonlandırdı. Düşüşler kripto paraları da etkiledi. Bitcoin, %2.50 civarında geri çekilmeyle 23.450$ seviyelerine, Ethereum ise %1 civarında geri çekilmeyle 1.640$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Altcoinlerde lider Bitcoin ve Ethereum’ a oranla daha sert geri çekilmeler mevcut. HT, ADX ve PERP ve BADGER yeni günde çift haneli kazançlar ile Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.


Makro veri akışında ise bugün Türkiye saati ile 13:00’da Euro bölgesinden enflasyon verisi ardından 16:30’da ABD’den İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi radarımızda olacak.


Vadeli endekslerde negatif seyir devam ederken kriptolarda da dün Çin’de açıklanan olumlu veriler etkisini uzun süre sürdüremedi. Bununla birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 1,06 trilyon dolar civarında geri çekilmeler mevcut. Bitcoin’in dominasyonu 43,85 Ethereum dominasyonu ise 19,5 seviyelerinde yer alıyor.



Kaynaklar:

1. Basın Bülteni



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page