Birlikte Olmanın Gücüne İnanıyoruz Gönüllüler ve Uzun Süreli İstihdam İçin Kolları Sıvıyoruz
top of page
  • Haber Merkezi

Birlikte Olmanın Gücüne İnanıyoruz Gönüllüler ve Uzun Süreli İstihdam İçin Kolları Sıvıyoruz

Ülkemizin 10 ili çok büyük bir felaket yaşadı, yaralarımızı saracak uzun soluklu bir iyileşme sürecine ihtiyacımız var. Bunun için bölgeye gidecek gönüllülerin koordinasyonuna katkıda bulunacak ve hem iş hem de çalışan ihtiyacına destek olacak çözümler üretmek için çalışmalara başladık. Yayınladığımız “Afet Gönüllüleri” ilanımızla Kızılay yetkilileri ile gönüllü teknik çalışanları buluşturuyor, uzun vadede ise bölge halkından iş arayanlarla bölgedeki işverenlerimizi “Öncelikli istihdam ihtiyacı” alarmıyla bir araya getiriyoruz.

2000 yılından bu yana iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren Yenibiriş.com, ülkemizin yaşadığı bu zor dönemde iyileşme süreci için çalışmalarını başlattı.


Bölgede Gönüllü Çalışabilecek Nitelikli İşgücü İhtiyacımız Büyük!

Önceliğimiz yaralarımızı hızlıca saracak çözümlere odaklanmak. Bu nedenle, deprem felaketinin yaşandığı bölgede İş Makinesi – Vinç Operatörü, İnşaat Teknikeri, Kaynak Ustası, Beton Kesim Ustası ve Elektrik Teknisyeni olarak kurtarma ve enkaz kaldırma sürecinde çalışabilecek; Aşçı, Mutfak Çalışanı, Hemşire, Hastabakıcı, Psikolog, Pedagog, Yaşlı Bakım Uzmanı olarak kurtulan vatandaşlarımıza destek olabilecek ve yurt dışından gelen ekiplere tercümanlık yapabilecek gönüllülere ulaşabilmek için “Afet Gönüllüleri” ilanımızı yayına aldık.

Kızılay Koordinasyonunda Gönüllü Yönlendirmeleri Başladı!

“Afet Gönüllüleri” ilanımıza gelen başvuruları gidebilecekleri iller, çalışma alanı ve kalabilecekleri süreye göre sınıflandırarak yetkili birimlerle paylaştık. Bundan sonra gelen başvuruları da paylaşmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar bölgeye yönlendirdiğimiz gönüllülerimize ve tüm başvuru yapan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Afet Gönüllüsü olarak yardım çalışmalarına katılmak için: bit.ly/3YCe5p7 Bölgenin İşveren ve İş Arayanlarına Uzun Süreli Destek Vereceğiz Geçen hafta içerisinde öncelikle bölgede çalıştığımız işverenlerimiz ile kontağa geçmeye ve durumlarını öğrenmeye, elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Uzun vadede yeniden faaliyete geçebilmeleri için Yenibiriş ekibi olarak bölge dışındaki kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde destek vermeye devam edeceğiz.


Bölgede veya bölge dışında iş arayacak depremzede vatandaşlarımız için bölgede, bölge civar illerinde veya yerleştikleri illerde öncelikli istihdam ihtiyacı alarmı oluşturduk. Depremzede vatandaşlarımızın özgeçmişleri ile ekiplerinde bu vatandaşlarımıza yer açan işverenlerimizi bir araya getireceğimiz projemiz için işverenlerin ilanlarını bekliyoruz. Bu konudaki her gelişmeyi sizinle paylaşacağız.


İnanıyoruz ki; birlikte olmanın gücüyle bu zor günleri atlatacağız. Tüm ülkemizin tekrar başı sağ olsun, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.




Kaynaklar:

1. Basın Bülteni



0 yorum
bottom of page