top of page
Haber Merkezi

Binance TR, Kripto Efsanelerini Çürütüyor

Türkiye’nin yerli lider kripto varlık platformu Binance TR, kripto varlıklarla ilgili doğru bilinen yanlışlara açıklık getiriyor.

Blockchain ve uygulamaları uzun bir süredir hayatımızda olmasına rağmen özellikle kripto varlıklarla ilgili birçok insan yeterli bilgiye sahip değil. Türkiye’nin yerli lider kripto varlık platformu olarak Binance TR, kripto varlıklarla ilgili doğru bilinen yanlış bilgilere dikkat çekerek bu alandaki farkındalığı artırmayı amaçlıyor.


Kripto varlıklarla ilgili bazı yanlış inançlar zararsız olsa da, bazıları kafa karışıklığına hatta paniğe yol açarak korku, belirsizlik ve şüpheyi körükleyebilir. Bu durum insanların hiçbir sebep yokken dijital varlıklara karşı şüpheci bir tutumla yaklaşmasına neden olabilir. Bu tür yanlış bilgilerle mücadele etmek, kripto okuryazarlığını artırmanın önemli bir bileşenidir.

Blockchain ekosisteminin yeni kullanıcıları sürekli olarak eleştirel düşünmeye ve kendi araştırmalarını yapmaya zorlayan, hızla değişen bir alan olduğunu belirten Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, konuyla ilgili “Ekosistemin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için her zaman en doğru bilgiyi kullanıcılara sunan bir platform olmanın sorumluluğu çerçevesinde Web3 eğitimini herkes için erişilebilir hale getirme çabalarımız sürüyor” yorumunda bulundu.


Kripto Varlıklarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Efsane 1: Dijital varlıklar fiziksel varlıklarla desteklenmez.

Sabit coin’ler haricindeki dijital varlıkların fiziksel varlıklarla desteklenmediği iddiası, esasında dijital varlıkların hiçbir değeri olmadığı argümanına dayanır. Oysa ABD doları veya İngiliz sterlini gibi itibari para birimleri de fiziksel varlıklar tarafından desteklenmez. Bu para birimleri devletler tarafından çıkarılır ve itibari para birimlerinin değerini de büyük ölçüde ilgili devletlere yönelik inanç oluşturur. Kripto varlıkların değeri, herkesin kendi başına görüntüleyebileceği ve doğrulayabileceği açık kaynaklı koddan geliyor ve bu nedenle kripto varlıklarda üçüncü tarafa güvenme ihtiyacı ortadan kalkıyor.


Efsane 2: Kripto varlıklar, ticari takas aracı fonksiyonuna sahip değildir.

Dijital varlıklar dünyasının yalnızca tokenlerin spekülatif olarak alınıp satılmasıyla sınırlı olduğunu düşünenlerin aksine kripto varlıklar bazı ülkelerde belirlenen kurallar çerçevesinde gündelik olarak aynı fiyat para birimleri gibi ticari takas arası olarak kullanılabiliyorlar. Bitcoin ile ilk pizza satın alma işleminin gerçekleştiği 2010 yılından bu yana kripto varlıklar dünyanın pek çok yerinde insanlar tarafından ürün ve hizmet satın almak için tercih edilebiliyorlar.


Efsane 3: Kripto varlıklar ve blockchain sisteminde yasa dışı işlemler yaygındır.

Bu yanlış kanının aksine geleneksel finansal sektördeki soruşturmalardan da farklı olarak kripto varlıkların son derece şeffaf olması kötü niyetli kişilerin tespit edilmesini kolaylaştırıyor. Bilhassa aynı platform içinde gerçekleşen işlemlerin herkese açık ve kalıcı bir şekilde kaydediliyor olması yasal soruşturma yapanlar için kolaylık sağlıyor.



Kaynaklar:

  1. Basın Bülteni





0 yorum

Comments


bottom of page