BBVA Simple’ ı Kapatıyor
top of page
  • Tech Author

BBVA Simple’ ı Kapatıyor

Son yıllarda sürekli şirket satın almaları, exitler, şirket birleşmeleri, halka arzlar gibi haberlere tanık oluyoruz. Bilişim sektörünün hiç durmadan büyüdüğü ve dünyanın en büyük firmalarının bilişim firmalarından oluştuğu bir dönemin insanlarıyız. Haberimiz bu yönüyle diğerlerinden biraz daha farklı bir konumda.


Ülkemizde de Garanti Bankasının sahibi konumunda olan BBVA birkaç sene önce satın aldığı Simple adlı hizmet uygulamasından vaz geçtiğini açıklamış.



BBVA , 2014 yılında 117 milyon dolara satın aldığı öncü mobil ve çevrimiçi bankacılık uygulaması Simple' ın kullanıcılarına hizmeti kapatmayı ve bu süreçte hesapları BBVA'nın ABD işine taşımayı planladığını söyledi. Banka’ nın müşterilerine sosyal medyadan sunduğu bilgi aşağıdadır:


"BBVA USA, Simple'ı kapatmak için stratejik bir karar verdi. Simple'da hesaplarınız üzerinde anında bir etkisi yoktur ve şu anda yapmanız gereken hiçbir şey yoktur. Birikimleriniz zaten BBVA USA'da muhafaza edildiğinden, geçerli limitlere kadar orada FDIC sigortalı hesaplarda kalacaktır. Gelecekte, Simple hesabınıza yalnızca BBVA USA tarafından hizmet verilecek, ancak o zamana kadar hesabınıza ve paranıza Simple uygulaması aracılığıyla veya Simple.com'da çevrimiçi olarak erişmeye devam edebilirsiniz."



Kaynaklar:


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page