Dünyanın adımları bağışa dönüştüren ilk sağlık uygulaması Help Steps aracılığıyla kullanıcılar geçen yılın tamamında 13,4 milyar adım atarak 421 öğrencinin aylık eğitim masrafını karşıladı
Sağlık ve iyiliği akıllı telefon uygulamasında bir araya getiren Help Steps aracılığıyla kullanıcılar, yüzlerce çocuk ve gencin eğitimine destek oldu. Help Steps kullanıcılarının 2021 yılı boyunca gönderdiği 13,4 milyar adım, tam 421 öğrencinin aylık eğitim masrafına denk geldi.
Help Steps’in Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik 2 yılda 1.4 milyon kullanıcının 175 milyar adım atarak bağışladığını belirterek şöyle konuştu: “Help Steps kurulduğundan bu yana milyarlarca adım ihtiyaç sahiplerine, eğitime, STK’lara ve bakıma muhtaç hayvanlara destek oldu. Eğitim alanında da herkesin istediği kuruma bağış yapabildiği Help Steps ile yüzlerce çocuk daha iyi bir eğitim için desteklendi. Bu yıl da eğitim alanında desteğin artarak devam etmesini bekliyoruz. Herkesi sadece yürüyerek geleceğimize ışık tutmaya davet ediyoruz.”
Nasıl bağış yapılıyor?
Help Steps uygulamasını indiren kullanıcılar cep telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24:00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip ‘Adımlarımı HS’ye çevir’ butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktiriyor ya da ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılar veya sivil toplum kuruluşlarına bu uygulama üzerinden bağışlıyor. Ahbap, Kızılay, Tema, Unicef, Türk Eğitim Vakfı, UCİM, SMA-DER, HAÇİKO gibi 28 STK’nın, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcıların bulunduğu Help Steps platformunda şimdiye kadar toplam 175 milyar adım bağışlandı.
Eğitim için için hangi STK’lara bağış yapılabiliyor?
Help Steps aracılığıyla atılan adımlar eğitim alanında Toplum Gönüllüleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk Eğitim Derneği, Unicef, Türk Eğitim Vakfı, Çocuk Eğitim Derneği gibi STK’lara bağışlanabiliyor.
Kaynak:
1. Basın Bülteni
Comments