Dr. Hakan Tetik İle Dönüşen Müşteriyi Anlamak Webinar’ ı Gerçekleştirildi
top of page
  • Haber Merkezi

Dr. Hakan Tetik İle Dönüşen Müşteriyi Anlamak Webinar’ ı Gerçekleştirildi


Kurumsal Dönüşüm” Mottosu ile Yola Çıkan Akademus Krizlerin Dönüştürdüğü Müşteriyi Anlatıyor.


Dr. Hakan Tetik ekip arkadaşlarının yaklaşık 2 yıl önce temellerini attığı Akademus danışmanlık ve eğitim şirketi, alanında uzman 12 danışmanı ile 4 ana başlık altında toplanan 50’ye yakın eğitim içeriği ve paralelindeki danışmanlık programları ile Türkiye’deki ilk 500 şirketin %70’inin dönüşümüne temas ederek aktif rol almış durumda.



Pandemi öncesinde kurumların dönüşümüne yardımcı olan Akademus ekibi, pandeminin yarattığı krizin, modern dünyanın bugüne kadar karşılaştığı en eşsiz ve büyük krizlerden biri olduğunu paylaşıyor. Bunun önceden alışık olduğumuz krizlerden farklı olarak sosyal hayatı kökünden etkileyen muazzam bir yıkıcılığa sahip olduğunu aktarıyorlar. Tüm bu etkilerden kurtulmanın, böyle bir dönemde başarıyı sağlamanın anahtarının kurumsal dönüşümde yattığını paylaşan Akademus ekibi, kapılarını çalan bütün danışanlarının “adaptasyon” ve “dönüşüm” temelinde talepleri olduğunu paylaşıyor. İçinde bulunduğumuz kriz, alışık olduğumuz her şeyi değiştirdi; stratejilerimizi allak bullak etti, müşterilerimizin kim olduğunu bilemez hale geldi, ürünlerimizin performanslarındaki değişiklikleri takip edemez hale geldik, bazı liderlerimizin ve yöneticilerimiz rüzgarda savrulan yaprak gibi olduğuna şahit oluyoruz. Dönüşümün bu denli önem kazandığı böyle bir dönemde Akademus olarak kurumsal dönüşümün takım ölçeğinde çözümlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Dönüşüm bireyde başlar, takımlarda olgunlaşır ve kurumda gerçekleşir. Bu noktada, Akademus olarak, 4 ana uzmanlık konusunda, kurum içindeki takımları dönüştürerek, kurumların dönüşümünü sağladıklarını paylaşıyorlar.


Yaptıkları birçok proje, eğitim ve danışmanlık sürecine ek olarak pandemi döneminde birçok profesyonelden her gün onlarca mesaj alan Akademus danışmanları, birşeyler yapmalarının gerektiğini düşünerek bir webinar dizisi düzenlemeye karar verdiklerini paylaştılar. Bu vesile ile kriz ortamında yaşam savaşı veren iş dünyasına bir nebze olsun yardım etmek için ciddi bir adım atmış oldular.


İlk webinarları olan “Kriz ortamında ürün yönetimi” webinarını Aralık ayının başında gerçekleşti. Bu webinara olan yoğun ve proaktif katılım ile ürün yöneticileri için kriz ortamında can simidi olacak çıktılar elde edildi. Hatta webinar sonrasında bu çıktıları bir araya getirerek oluşturulan mini e-kitabı talep eden herkes ile ücretsiz olarak paylaşıyor ve sürpriz olarak bir çok ürün yöneticisine gönderiyor.


Geçen hafta gerçekleşen son webinarında ise kriz ile birlikte dönüşen müşteriyi ele alan Akademus, oldukça yoğun ilgi ile karşılaştı. 500 müşteri uzmanının yakın katılım ile, iş dünyasının, dönüşen müşteriye olan özeni ve dikkati kanıtlanmış oldu. “Dönüşen Müşteri”yi anlamanın, kazancın anahtarı olacağını aktaran Dr. Hakan Tetik, birçok sorunun cevabı için ipuçları verdi.


Müşterinin isteklerini anlamak, değişen taleplere tekrar odaklanmak, hedef müşteri hissetmek, doğru fiyatlama stratejisini oluşturmak, pazarda rekabeti yönetmek, karlılığın sürdürülebilirliğini sağlamak vb. birçok konunun baştan aşağı irdelendiği webinarda cevap bulunan başlıca sorular aşağıdaki gibi oldu.


● Müşteri ne hissediyor?

● Müşterinin beklentisi nasıl değişti?

● Müşterinin kanal tercihleri nasıl değişti?

● Fiyatlama stratejiniz müşteriyi mutlu ediyor mu?

● Deneyim konusunda nereye gidiyoruz?

● Müşterinin yolculuğunda (customer journey) neler değişti?

● VUCA dünyası empati kurabiliyor muyuz?

● Yeni dönemde başarılı segmentasyon yapabilir miyiz?

● Deneyim yolculuğuna adapte olabildik mi?


Alışık olunan webinarlardan farklı olarak, süre sınırı sebebi ile alınamayan bütün sorulara cevap verebilmek adına bütün katılımcıların sorularını iletebildikleri dijital bir form katılımcılar ile paylaşıldı.


Webinarı takip eden 2 hafta içerisinde Dr. Hakan Tetik ve Gökhan Avcı tarafından tek tek cevaplanacak sorular “Dönüşen Müşteri” e-kitabının sonuna eklenerek herkese servis edilecek.


“Dönüşen Müşteri” e-kitabından ve diğer ücretsiz kitaplardan haberdar olmak; yaklaşan etkinlik ve webinarları kaçırmamak için akademus.org ya da https://www.linkedin.com/company/akadem-us/ u takip edebilirsiniz.


Yakın zaman gerçekleşecek webinarlar

● Kriz ortamında strateji

● Krizi yöneten liderler

● Kolektif düşünce

● Learn - Unlearn - Relearn



Kaynak:

1. Basın Bülteni

0 yorum
bottom of page