Çin'in Yasakları Yinelemesinin Ardından Bitcoin Ve Ethereum Fiyatları Düştü
top of page
  • Yazarın fotoğrafıYazar

Çin'in Yasakları Yinelemesinin Ardından Bitcoin Ve Ethereum Fiyatları Düştü

Çin İnternet Finans Derneği, Coindesk tarafından daha önce tespit edilen bir rapora göre, dijital paraların değişken doğası nedeniyle ülkenin finans kurumlarının kripto para birimiyle ilgili herhangi bir işe girmesine izin vermeyeceğini söyledi. Bu karar yeni değil. Çin, 2017'de de benzer bir duruş sergiledi ve bu da büyük bir Bitcoin satışıyla sonuçlandı.



Salgının başlangıcından bu yana Bitcoin’in, diğer kripto para birimleriyle birlikte, değeri yükseldi ve Nisan ayında neredeyse 65.000 $ 'lık bir zirveye ulaştı. O zamandan beri, Bitcoin için gereken büyük enerji tüketimi konusundaki endişelerin artması nedeniyle fiyat düşmeye başlamıştı. Geçtiğimiz hafta Tesla CEO'su Elon Musk, şirketinin artık Bitcoin'i ödeme olarak kabul etmeyeceğini çünkü kullanımı güç için fosil yakıt tüketimini tetiklediğini söylemişti.


Henüz erken evrelerinde olduğunu söyleyebileceğimiz kripto para piyasaları bu gibi söylentiler ve hareketlerden etkilenebilmektedir. Yatırımcıların aradığı istikrarlı kazanç ve huzurun buralarda olmadığı sanırım net olarak görülmeye başlandı.


Kaynak:







0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page